Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένας νεκρός στη Βρετανία από μολυσμένο με Listeria τυρί

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈνας νεκρός στη Βρετανία από μολυσμένο με Listeria τυρί
spot_img

Ξέσπασμα Listeria monocytogenes – Προειδοποίηση από τις αρχές για το τυρί Baronet.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Βρετανία μετά την κατανάλωση μαλακού τυριού Baronet το οποίο ήταν μολυσμένο. Η Βρετανική Αρχή ασφάλειας τροφίμων προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην τρώνε μαλακά τυριά Baronet καθώς εντοπίστηκε μόλυνση από Listeria monocytogenes σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

«Η παρακολούθηση της αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος των δειγμάτων λιστερίωσης από το UKHSA εντόπισε τρία κρούσματα που πιθανώς συνδέονται με το ξέσπασμα. Δυστυχώς, ένα άτομο πέθανε.» ανέφερε η FSA.

Αν και επεσήμανε πως το στέλεχος εστίας έχει επίσης βρεθεί σε ορισμένα τρόφιμα και δείγματα που ελήφθησαν από περιβάλλοντα τροφίμων, ωστόσο δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι το Baronet είναι η αιτία αυτής της εστίας, σε άλλη ανακοίνωση, είπε πως η εταιρεία Old Cheese Room με έδρα το Wiltshire, επεκτείνει την ανάκληση των μαλακών τυριών Baronet, Baby Baronet και Mini Baronet, ( η αρχική ανάκληση δημοσιοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου) επειδή έχει βρεθεί Listeria monocytogenes σε ορισμένες παρτίδες αυτών των προϊόντων.

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από αυτόν τον οργανισμό μπορεί να είναι παρόμοια με τη γρίπη και περιλαμβάνουν υψηλή θερμοκρασία, μυϊκό πόνο ή πόνο, ρίγη, αίσθημα αδιαθεσίας ή αδιαθεσία και διάρροια. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, η μόλυνση μπορεί να είναι πιο σοβαρή, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές, όπως μηνιγγίτιδα.

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις από λιστέρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων άνω των 65 ετών, των εγκύων και των αγέννητων μωρών τους, των μωρών κάτω του ενός μηνός και των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα