ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕνημέρωση της RASFF από την Ελλάδα για επικίνδυνα φυτοφάρμακα σε κύμινο από...

Ενημέρωση της RASFF από την Ελλάδα για επικίνδυνα φυτοφάρμακα σε κύμινο από την Ινδία

1 λεπτά ανάγνωσης

Το ακατάλληλο φορτίο εντοπίστηκε στα σύνορα.

Χθες 29 Σεπτεμβρίου οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF για τον εντοπισμό των μη εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων Chlorpyrifos, tricyclazole και hexaconazole σε σπόρους κύμινου που προσπάθησαν να εισαχθούν στη χώρα μας από την Ινδία.

- Advertisement -

Μετά την ανίχνευση των φυτοφαρμάκων η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συνοριακού ελέγχου η αποστολή διεκόπη και τα προϊόντα ή θα επιστρέψουν στον αποστολέα ή θα καταστραφούν.

Το επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών μπαχαρικό ευτυχώς δεν πρόλαβε να διατεθεί στην αγορά.

- Advertisement -

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων στο κύμινο έδειξαν την παρουσία της μη εγκεκριμένης ουσίας-chlorpyrifos 0,098 ± 0,049 (95%) mg/kg-ppm με μέγιστο επιτρεπτό τα 0,01 mg/kg – ppm της μη εγκεκριμένης ουσίας-τρικυκλαζόλη 0,27 ± 0,14 (95%) mg/kg – ppm με μέγιστο τα 0,05 mg/kg – ppm και της μη εγκεκριμένης ουσίας εξακοναζόλη 0,15 ± 0,08 mg/kg – ppm με μέγιστα τα 0,05 mg/kg – ppm.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Επιβεβαιώθηκε νοθεία σε Ελληνικούς χυμούς – Τα ερωτήματα για την καταγγελία του Φεβρουαρίου

Μήνες μετά τις καταγγελίες του Φεβρουαρίου, ο ΕΦΕΤ επιβεβαιώνει την παρουσία εξωγενών σακχάρων σε χυμούς πορτοκαλιού και μήλου, χωρίς να αποκαλύπτει μάρκες, εταιρείες και παρτίδες

ΥΠΑΑΤ: Επείγουσα αποστολή δειγμάτων με επικίνδυνα παθογόνα στη Γαλλία – Ερωτήματα για τη δημόσια υγεία

Επείγουσες αναλύσεις στο Παρίσι για Listeria και σταφυλοκοκκικές τοξίνες – Ανοιχτά ερωτήματα για προϊόντα και ενδεχόμενη επιμόλυνση.