Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιδημία Ηπατίτιδας Α από φράουλες στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπιδημία Ηπατίτιδας Α από φράουλες στις ΗΠΑ
spot_img

Οι μολυσμένες φράουλες πωλήθηκαν σε διάφορα σουπερμάρκετ όπως Costco και Aldi.

H Αρχή ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ, FDA και το CDC, διερευνούν ένα ξέσπασμα λοιμώξεων από τον ιό της ηπατίτιδας Α που συνδέεται με κατεψυγμένες βιολογικές φράουλες που εισάγονται από έναν κοινό προμηθευτή από το Μεξικό. Οι κατεψυγμένες βιολογικές φράουλες πωλήθηκαν σε διάφορους λιανοπωλητές όπως Costco, Aldi, KeHE, Vital Choice Seafood και PCC Community Markets με ετικέτες πολλαπλών εμπορικών σημάτων.

- Advertisement -

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που συνέλεξε το CDC, όλοι όσοι αρρώστησαν με Ηπατίτιδα Α, ανέφεραν ότι κατανάλωσαν  κατεψυγμένες βιολογικές φράουλες. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του ιού που προκάλεσε το ξέσπασμα των λοιμώξεων από τον ιό της ηπατίτιδας Α το 2022  το οποίο επίσης συνδέθηκε με φρέσκες βιολογικές φράουλες που εισήχθησαν από την ίδια εταιρεία του Μεξικού και πωλούνταν σε διάφορους λιανοπωλητές. Η ανάκληση των προϊόντων από διάφορα σουπερμάρκετ είναι σε εξέλιξη.

Η Ηπατίτιδα Α εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 15 έως 50 ημέρες μετά την κατανάλωση του μολυσμένου τροφίμου. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας Α περιλαμβάνουν κόπωση, ναυτία, έμετο, κοιλιακό άλγος, ίκτερο, σκούρα ούρα και ωχρά κόπρανα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα σε παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών, η λοίμωξη από ηπατίτιδα Α μπορεί να είναι ασυμπτωματική.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα