Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Οι 5 ανησυχίες των διευθυντών εργοστασίων τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΈρευνα: Οι 5 ανησυχίες των διευθυντών εργοστασίων τροφίμων
spot_img

Μια νέα βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι οι διευθυντές εργοστασίων τροφίμων μένουν ξύπνιοι τη νύχτα ανησυχώντας για πέντε θέματα…

  • Τα πρότυπα ασφαλείας διακυβεύονται για την επίτευξη των στόχων παραγωγής,
  • απάτη τροφίμων,
  • έλεγχοι υγιεινής τρίτου μέρους,
  • διαχείριση αλλεργιογόνων και
  • αναδυόμενοι κίνδυνοι.

Η έρευνα, που διεξήχθη από ιστοσελίδα εταιρίας παραγωγής τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημοσιεύει το foodtechnology για να καταγράψει τις ανησυχίες, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς ανησυχούν για τη διακύβευση των προτύπων ασφαλείας (55%), το 63% την απάτη τροφίμων, και τα δύο τρίτα ανησυχούν ότι η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την αντιμετώπιση υπαρχόντων και νέων παθογόνων οργανισμών.

Ένα 62% ανέφερε ανησυχίες σχετικά με τους ελέγχους υγιεινής τρίτων, με αρκετούς ερωτηθέντες να αμφισβητούν την ικανότητα των επιθεωρητών, ενώ και τα θέματα αλλεργίας κρατούν τους υπεύθυνους σε εγρήγορση ανησυχώντας για την έλλειψη συνεπών προτύπων που χρησιμοποιούνται από διαφορετικούς παράγοντες του κλάδου. Υπεύθυνοι σε επιχειρήσεις μεταφοράς λένε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων κατά τη μεταφορά μεταξύ εργοστασίων, περιφερειακών κέντρων διανομής και σούπερ μάρκετ είναι ανησυχητικός. Ωστόσο, πολλοί διαβεβαιώνουν ότι η κουλτούρα τους για την ασφάλεια των τροφίμων είναι ήδη ενσωματωμένη στην επιχείρησή τους (83%).

Τέσσερις προσεγγίσεις που, εάν εφαρμοστούν, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των απειλών για την ασφάλεια των τροφίμων είναι: μια προσέγγιση που βασίζεται περισσότερο στον κίνδυνο για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων, έγκαιρη προειδοποίηση για περιστατικά ασφάλειας τροφίμων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συνδρομή υψηλής τεχνολογίας για τον περιορισμό των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων και καλύτερη χρηματοδότηση για τις επιθεωρήσεις ασφάλειας τροφίμων. Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ζήτησαν περισσότερη οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση της FSA και των τοπικών ελεγκτικών αρχών υγείας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο