Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Οι γαλακτοπαραγωγοί μπορούν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / ΒιβλίαΈρευνα: Οι γαλακτοπαραγωγοί μπορούν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή
spot_img

Οι γαλακτοπαραγωγοί στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου, αντιμετωπίζοντας ένα κλίμα αύξησης της θερμοκρασίας που επιδεινώνει τη διατροφική ρύπανση αλλά παράλληλα επιμηκύνει την καλλιεργητική περίοδο,  μπορούν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους και να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα με διπλή καλλιέργεια και έγχυση κοπριάς στο έδαφος.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας ομάδας ερευνητών, με επικεφαλής αγροικολόγους του Penn State, η νέα μελέτη των οποίων αξιολόγησε την παραγωγή ολόκληρης της εκμετάλλευσης και τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της υιοθέτησης αυτών των πρακτικών σε ένα αντιπροσωπευτικό γαλακτοκομείο στην κεντρική Πενσυλβάνια υπό πρόσφατο ιστορικό και προβλεπόμενο κλίμα στα μέσα του αιώνα.

Η έρευνα είναι σημαντική, σύμφωνα με την Χέδερ Κάρστεν, αναπληρώτρια καθηγήτρια φυτικής παραγωγής/ οικολογίας στο Κολέγιο Γεωργικών Επιστημών, καθώς οι γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις υπόκεινται όλο και περισσότερο σε αυστηρότερους κανονισμούς για μείωση των απωλειών θρεπτικών ουσιών. Με αναμενόμενες τις θερμότερες συνθήκες που θα οδηγήσουν σε αυξημένη πτητικότητα της αμμωνίας από κοπριά, αλλά και τις συχνότερες και πιο σοβαρές καταιγίδες που θα προκαλέσουν πιο διαλυτή απορροή φωσφόρου, απαιτούνται νέες στρατηγικές για τον περιορισμό των απωλειών αζώτου και φωσφόρου από τα χωράφια της καλλιέργειας.

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές προσομοιώνουν στρατηγικές διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων χρησιμοποιώντας το μοντέλο ολοκληρωμένου γεωργικού συστήματος που αναπτύχθηκε από τον C. Alan Rotz, έναν γεωργικό μηχανικό στην Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Αυτή η προσομοίωση επέτρεψε στους επιστήμονες να προσδιορίσουν τις επιπτώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών, την παραγωγή ζωοτροφών, τις απώλειες αζώτου, τη διάβρωση των ιζημάτων, τις διαλυτές απώλειες φωσφόρου, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, τη χρήση ορυκτής ενέργειας και το κόστος παραγωγής.

Σε ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στα Γεωργικά Συστήματα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι η διπλή καλλιέργεια και η έγχυση κοπριάς μείωσε τις συνολικές απώλειες αζώτου κατά 12%-18% και τις συνολικές απώλειες φωσφόρου κατά 16%-19%. Η υιοθέτηση αυτών των στρατηγικών, σημείωσαν, παρείχε μια εφικτή προσέγγιση προσαρμογής και μετριασμού για το μελλοντικό κλίμα, μειώνοντας τις προβλεπόμενες αυξήσεις στις εκπομπές διαλυτού φωσφόρου και αμμωνίας που προκαλούνται από θερμότερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερες βροχοπτώσεις.

Είναι σημαντικό ότι αυτά τα οφέλη μπορούν να επιτευχθούν διατηρώντας και μειώνοντας ενδεχομένως το συνολικό κόστος γεωργικής παραγωγής, επεσήμανε ο Κάρστεν.

“Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διπλή καλλιέργεια μεταξύ των βορειοανατολικών γαλακτοπαραγωγών των ΗΠΑ”, ανέφερε. “Νομίζω ότι οι αγρότες συνειδητοποιούν ότι έχουν μεγαλύτερη καλλιεργητική περίοδο, και υπάρχουν περισσότερες βροχοπτώσεις την άνοιξη που καθιστούν οποιαδήποτε εργασία στο χωράφι ακόμα πιο δύσκολη. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η υιοθέτηση αυτών των στρατηγικών μπορεί να συμβάλει στον μετριασμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των γαλακτοκομικών εκμεταλλεύσεων τώρα και ακόμη περισσότερο στο μέλλον.»

Πηγή: Science Daily

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο