Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FAO: Δωρεάν Webinar για την εισαγωγή του νέου έργου με στόχο τη μείωση της τροφιμογενούς AMR

ΑρχικήΝέαFAO: Δωρεάν Webinar για την εισαγωγή του νέου έργου με στόχο τη μείωση της τροφιμογενούς AMR
spot_img

Ο FAO θα φιλοξενήσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο στις 17 Φεβρουαρίου 2022 για να εισαγάγει ένα νέο έργο που θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή των προτύπων Codex για την υποστήριξη του περιορισμού και της μείωσης της τροφιμογενούς μικροβιακής αντοχής (AMR).

Ο Codex Alimentarius, ή κώδικας τροφίμων, έχει τώρα τρία κείμενα που σχετίζονται με την AMR:

  • τον αναθεωρημένο κώδικα πρακτικής για την ελαχιστοποίηση και τον περιορισμό της τροφιμογενούς μικροβιακής αντοχής (CXC 61-2005)
  • νέες κατευθυντήριες γραμμές για την παρακολούθηση και την επιτήρηση της τροφιμογενούς AMR (CXG 94-2021)
  • Κατευθυντήριες γραμμές για την ανάλυση επικινδυνότητας της τροφιμογενούς μικροβιακής αντοχής (CXG 77-2011).

Το έργο θα διευκολύνει την εφαρμογή αυτών των προτύπων Codex σε έξι χώρες, ώστε να συμβάλει στην οικοδόμηση αποτελεσματικών εθνικών συστημάτων για την ελαχιστοποίηση και τον περιορισμό του κινδύνου τροφιμογενούς AMR.

Το εναρκτήριο event, που επικεντρώνεται στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, θα παράσχει το υπόβαθρο, το πεδίο εφαρμογής και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου που ονομάζεται ACT, το οποίο αντιπροσωπεύει τα κείμενα AMR του Codex. Επικεφαλής του έργου θα είναι οι δύο ομάδες του FAO: το Κοινό Κέντρο FAO/WHO (Codex Food Standards and Zoonotic Diseases) και το Τμήμα Συστημάτων Τροφίμων και Ασφάλειας Τροφίμων.

Ημερομηνία: Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022
Ώρα: 14:00 – 15:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης

Για εγγραφές πατήστε εδώ

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα