Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FSAI: Συμβουλές για την ασφαλή κατανάλωση αυγών πάπιας

ΑρχικήPicksNews LineFSAI: Συμβουλές για την ασφαλή κατανάλωση αυγών πάπιας
spot_img

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων – FSAI, εξέδωσε συμβουλές σχετικά με την ασφαλή κατανάλωση αυγών πάπιας.

Τα αυγά πάπιας είναι διαθέσιμα στην ιρλανδική αγορά λιανικής πώλησης και χρησιμοποιούνται από μερικούς ανθρώπους ως εναλλακτικές λύσεις για τα αυγά της κότας στο μαγείρεμα και το ψήσιμο.

Οι παραγωγοί είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά. Από καιρό σε καιρό, προκύπτουν περιστατικά που αφορούν αυγά πάπιας όπου εντοπίζεται Salmonella, επομένως τα αυγά πάπιας πρέπει πάντα να χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και να μαγειρεύονται με μεγάλη προσοχή. Η Salmonella μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, ιδιαίτερα σε ευάλωτα άτομα.

Η FSAI συμβουλεύει να καταναλώνετε μόνο αυγά πάπιας που έχουν μαγειρευτεί καλά και να αποφεύγετε τη χρήση ωμών αυγών πάπιας σε οποιαδήποτε πιάτα που δεν θα μαγειρευτούν καλά πριν από το φαγητό.

Η διατήρηση αυστηρών πρακτικών υγιεινής είναι σημαντική όταν χειρίζεστε ωμά αυγά πάπιας, όπως το πλύσιμο των χεριών και οι επιφάνειες προετοιμασίας μετά το χειρισμό ή τη χρήση αυγών πάπιας.

Συγκεκριμένα:

  • Τα αυγά πάπιας δεν πρέπει να τρώγονται ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα.
  • Τρώτε μόνο αυγά πάπιας που έχουν μαγειρευτεί καλά, έως ότου τόσο το λευκό όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Ένα αυγό πάπιας είναι βαρύτερο και μεγαλύτερο από το αυγό μιας κότας και ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.
  • Τα πιάτα που περιέχουν αυγά πάπιας πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Μην χρησιμοποιείτε ωμά αυγά πάπιας στην παρασκευή προϊόντων που περιέχουν ωμό ή ελαφρώς μαγειρεμένο αυγό, όπως σπιτική μαγιονέζα, τιραμισού, γλάσο, σάλτσα hollandaise.
  • Όταν χρησιμοποιείτε αυγά πάπιας στο μαγείρεμα ή το ψήσιμο, μην τρώτε ή μη δοκιμάζετε το ωμό μείγμα.
  • Αφού χειριστείτε ωμά αυγά πάπιας, πλένετε πάντα καλά τα χέρια.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα σκεύη και οι επιφάνειες προετοιμασίας που έχουν έρθει σε επαφή με ωμά αυγά πάπιας πλένονται καλά πριν επαναχρησιμοποιηθούν
  • Αποθηκεύστε τα αυγά πάπιας στο ψυγείο μακριά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο Ελληνικός «πόλεμος» των σνακ: Στο ΣΕΕ η El Sabor κατά της Jumbo snacks

Η El Sabor προσέφυγε στο Συμβούλιο Ελέγχου επικοινωνίας καταγγέλλοντας την διαφήμιση των JUMBO TORTILLA CHIPS.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα