Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Τροφικές δηλητηριάσεις σε παιδικό σταθμό –  6 μικρά παιδιά στο νοσοκομείο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓαλλία: Τροφικές δηλητηριάσεις σε παιδικό σταθμό -  6 μικρά παιδιά στο νοσοκομείο
spot_img

Μεγάλη ανάκληση προϊόντων γαλακτοβιομηχανίας.

H Αρχές της Γαλλίας ανακάλεσαν πολλές μάρκες τυριών (morbier, raclette και tomme) που παρασκευάζονται από την εταιρεία Route des Terroirs μετά από 6 περιπτώσεις αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (HUS) λόγω του βακτηρίου E.Coli σε παιδικό σταθμό στην Τουλούζη. Τα 6 παιδιά νοσηλεύτηκαν μετά από σοβαρή διάρροια και ο παιδικός σταθμός έκλεισε για λίγες ημέρες. Οi τροφικές δηλητηριάσεις σε παιδικούς σταθμούς συμβαίνουν αρκετά συχνά με πιο πρόσφατη περίπτωση την τροφική δηλητηρίαση 446 παιδιών κάτω των 5 ετών σε 11 παιδικούς σταθμούς στην Αλμπέρτα του Καναδά, 8 από τα οποίa χρειάστηκαν αιμοκάθαρση, καθώς και τα περιστατικ;a μολύνσεων από E. coli σε δύο παιδικούς σταθμούς στην Ιρλανδία το 2021.

Η Γαλλία, σε συνεργασία με το εθνικό κέντρο αναφοράς για το Escherichia coli και τη Γενική Διεύθυνση Τροφίμων, σε συντονισμό με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας, ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για τα κρούσματα SHU για τον εντοπισμό πιθανής πηγής κοινής μόλυνσης και την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων διαχείρισης.

Η έρευνα οδήγησε στη σύνδεση τουλάχιστον ενός τυριού της συγκεκριμένης ατιαρείας με το HUS, χωρίς σε αυτό το στάδιο να αποκλειστούν άλλες πηγές μόλυνσης .

Ο παραγωγός Route des Terroirs, σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, αποφάσισε και προχώρησε στην απόσυρση και ανάκληση ορισμένων από τα τυριά του από νωπό γάλα: morbier, tomme και raclette, που διανέμονται σε όλη την γαλλική επικράτεια και παρασκευάστηκαν έως τις 11 Οκτωβρίου, 2023. Τα σχετικά προϊόντα μπορούν να αναγνωριστούν σύμφωνα με την ενημέρωση στο Rapelconso ή στα σημεία πώλησής τους.

Οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν, ότι το νωπό γάλα και τα τυριά που παρασκευάζονται από νωπό γάλα δεν πρέπει να καταναλώνονται από μικρά παιδιά, ιδιαίτερα από παιδιά κάτω των 5 ετών, έγκυες γυναίκες και ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Αυτές οι ομάδες καταναλωτών θα πρέπει να προτιμούν επεξεργασμένα με συμπίεση τυριά (όπως Emmental, Comté κ.λπ.), επεξεργασμένα τυριά επάλλειψης και παστεριωμένα τυριά γάλακτος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα