Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γερμανία: Ανάκληση φουντουκιών λόγω Salmonella Typhimurium

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓερμανία: Ανάκληση φουντουκιών λόγω Salmonella Typhimurium
spot_img

Έπειτα από επίσημους ελέγχους στην αγορά της Γερμανίας, διαπιστώθηκε παρουσία Salmonella Typhimurium σε κομμένα και ψημένα συσκευασμένα φουντούκια.

Το προϊόν «Magical baking chopped hazelnut kernels» παρήχθη από την εταιρεία August Töpfer & Co. (GmbH & Co.) KG και διανεμήθηκε από την Norma Lebensmittelfilialbetrieb Stiftung & Co. KG.

- Advertisement -

Το προϊόν αποσύρθηκε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και οι καταναλωτές κλήθηκαν να μην το καταναλώσουν.

Όπως αναφέρει το RASFF, ο προϊόν έχει διανεμηθεί και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Ο κίνδυνος που εντοπίστηκε χαρακτηρίζεται σοβαρός, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί ασθένειες ή κρούσματα που σχετίζονται με τον προϊόν.

Η σαλμονέλωση εκδηλώνεται μέσα σε λίγες ημέρες μετά τη μόλυνση. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακό άλγος και περιστασιακά έμετο και ελαφρύ πυρετό. Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν από μόνα τους μετά από αρκετές ημέρες. Τα βρέφη, τα νήπια, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ειδικότερα, μπορούν να νοσήσουν πιο σοβαρά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα