Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

GFSI: Το Μάρτιο το παγκόσμιο συνέδριο για την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαGFSI: Το Μάρτιο το παγκόσμιο συνέδριο για την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Το ετήσιο Συνέδριο Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI*) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου, με περισσότερους από 900 εμπειρογνώμονες και ηγέτες επιχειρήσεων που θα συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

Διοργανώνεται από το The Consumer Goods Forum, θα είναι το πρώτο δια ζώσης συνέδριο του GFSI από το 2020 και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από CEOs και επιχειρηματίες από τη Nestlé, τη HelloFresh, την ΠΟΥ, τη Mondelēz, τη Danone, τα Starbucks και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων & Επιστήμης, μεταξύ άλλων.

Η τριήμερη εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών για την ασφάλεια των τροφίμων, στην ενθάρρυνση συνεργασιών σε ολόκληρο τον κλάδο, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και διαφάνειας με τους καταναλωτές και στην προβολή κορυφαίων καινοτομιών και τεχνολογιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ασφάλειας των τροφίμων.

Μετά το περσινό εικονικό συνέδριο, το οποίο επικεντρώθηκε στον καθορισμό και τον προγραμματισμό στόχων βιωσιμότητας ενόψει των συνομιλιών για το κλίμα COP26, και με την προθεσμία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2030 να πλησιάζει, το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι “Παρέχοντας αντίκτυπο για ασφαλή βιώσιμα τρόφιμα”.

Σημασία Ασφαλούς Τροφίμου

«Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει την πρόκληση να ταΐσει σχεδόν οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπους με ασφάλεια και βιώσιμη ανάπτυξη, η εργασία πέρα ​​από τα σύνορα για να εξασφαλίσει ασφαλή τρόφιμα παντού δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη», σχολίασε η Erica Sheward, διευθύντρια της Global Food Safety Initiative (GFSI).

«Η βιομηχανία συνέχισε να επιδεικνύει λαμπρή εφευρετικότητα, ανθεκτικότητα και αφοσίωση τα τελευταία δύο χρόνια και το Συνέδριο GFSI παρέχει μια σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε όλα όσα μάθαμε και να καταλύσουμε ακόμη μεγαλύτερη συλλογική δράση».

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση mygfsi.com/events/gfsi-conference 

*Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI) είναι ένας Συνασπισμός Δράσης από το Φόρουμ Καταναλωτικών Αγαθών (CGF), που συγκεντρώνει 37 λιανοπωλητές και κατασκευαστές από όλα τα μέλη του CGF και μια εκτεταμένη κοινότητα ασφάλειας τροφίμων για την επίβλεψη των προτύπων ασφάλειας τροφίμων για επιχειρήσεις και συμβάλλουν στην παροχή πρόσβασης σε ασφαλή τρόφιμα για τους ανθρώπους παντού.

Πηγή: European Supermarket Magazine  Άρθρο του Stephen Wynne-Jones

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο