Το ετήσιο Συνέδριο Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI*) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου, με περισσότερους από 900 εμπειρογνώμονες και ηγέτες επιχειρήσεων που θα συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.
Διοργανώνεται από το The Consumer Goods Forum, θα είναι το πρώτο δια ζώσης συνέδριο του GFSI από το 2020 και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από CEOs και επιχειρηματίες από τη Nestlé, τη HelloFresh, την ΠΟΥ, τη Mondelēz, τη Danone, τα Starbucks και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων & Επιστήμης, μεταξύ άλλων.
Η τριήμερη εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών για την ασφάλεια των τροφίμων, στην ενθάρρυνση συνεργασιών σε ολόκληρο τον κλάδο, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και διαφάνειας με τους καταναλωτές και στην προβολή κορυφαίων καινοτομιών και τεχνολογιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ασφάλειας των τροφίμων.
Μετά το περσινό εικονικό συνέδριο, το οποίο επικεντρώθηκε στον καθορισμό και τον προγραμματισμό στόχων βιωσιμότητας ενόψει των συνομιλιών για το κλίμα COP26, και με την προθεσμία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2030 να πλησιάζει, το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι “Παρέχοντας αντίκτυπο για ασφαλή βιώσιμα τρόφιμα”.
Σημασία Ασφαλούς Τροφίμου
«Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει την πρόκληση να ταΐσει σχεδόν οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπους με ασφάλεια και βιώσιμη ανάπτυξη, η εργασία πέρα από τα σύνορα για να εξασφαλίσει ασφαλή τρόφιμα παντού δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη», σχολίασε η Erica Sheward, διευθύντρια της Global Food Safety Initiative (GFSI).
«Η βιομηχανία συνέχισε να επιδεικνύει λαμπρή εφευρετικότητα, ανθεκτικότητα και αφοσίωση τα τελευταία δύο χρόνια και το Συνέδριο GFSI παρέχει μια σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε όλα όσα μάθαμε και να καταλύσουμε ακόμη μεγαλύτερη συλλογική δράση».
Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση mygfsi.com/events/gfsi-conference
*Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI) είναι ένας Συνασπισμός Δράσης από το Φόρουμ Καταναλωτικών Αγαθών (CGF), που συγκεντρώνει 37 λιανοπωλητές και κατασκευαστές από όλα τα μέλη του CGF και μια εκτεταμένη κοινότητα ασφάλειας τροφίμων για την επίβλεψη των προτύπων ασφάλειας τροφίμων για επιχειρήσεις και συμβάλλουν στην παροχή πρόσβασης σε ασφαλή τρόφιμα για τους ανθρώπους παντού.
Πηγή: European Supermarket Magazine Άρθρο του Stephen Wynne-Jones