Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024
9.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί ανακλήθηκαν μπουκάλια Bloody Mary λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιατί ανακλήθηκαν μπουκάλια Bloody Mary λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα
spot_img

Ένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα έγινε η αφορμή για μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησαν την Τετάρτη πριν τα Χριστούγεννα στην ανάκληση μπουκαλιών Joy’s Gourmet Bloody Mary Mix, στις ΗΠΑ,τα οποία παρασκευάστηκαν στη Μελβούρνη.

Ο FDA διαπίστωσε ότι τα μπουκάλια του ενός λίτρου με ημερομηνία λήξης τις 18 Αυγούστου 2023 είχαν σόγια και ψάρια στα συστατικά τους, ενώ κανένα αλλεργιογόνο δεν αναφερόταν μεταξύ των συστατικών. Αυτό δεν είναι πρόβλημα εάν δεν έχει κάποιος αλλεργία στη σόγια ή στα ψάρια.

Εάν πάλι έχει, η ειδοποίηση είναι ξεκάθαρη: «άτομα που έχουν αλλεργία ή σοβαρή ευαισθησία στη σόγια και τα ψάρια διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης εάν καταναλώσουν αυτά τα προϊόντα».

Η ειδοποίηση ανάκλησης που συντάχθηκε από την Joy’s International Foods και δημοσιεύτηκε από τον FDA, ανέφερε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από τη «λήψη ενός υποκατάστατου της σάλτσας Worcestershire που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως λόγω αστοχίας της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Πηγή: miamiherald

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

210 ανακλήσεις σαμπουάν, αφρόλουτρων και καλλυντικών τον Δεκέμβριο – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Δείτε τη λίστα με τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Προσοχή: Πωλείται στην Ελλάδα επικίνδυνο τσάι με καρκινογόνα μηχανέλαια (φωτο)

Πράσινο τσάι με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων, πωλείται στην Ελλάδα και σε άλλες 17 χώρες.

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο