Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η EFSA συζητά με πολίτες για την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ EFSA συζητά με πολίτες για την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Η νέα σειρά podcast της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες σε μία συζήτηση-εξερεύνηση της επιστήμης ασφάλειας τροφίμων.

Είναι ασφαλές να τρώμε έντομα; Πόσα φλιτζάνια καφέ μπορώ να πιω σε μια μέρα; Πώς η επιστήμη μας βοηθά να βελτιώσουμε την καλή διαβίωση των ζώων; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά ερωτήματα της συζήτησης στη νέα σειρά podcast Science της EFSA.

H Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων καλεί το κοινό να παρακολουθήσει τη συζήτηση, για μια εξερεύνηση της επιστήμης πίσω από την εκτίμηση των κινδύνων, με επιστήμονες που συμβάλλουν στη διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων στην ΕΕ αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τα τρόφιμα μας.

«Η επιστήμη μας στο podcast μενού μας δίνει την ευκαιρία να συνεργαστούμε άμεσα με τους πολίτες για το πώς επιτυγχάνουμε τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων που όλοι απολαμβάνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να ακούμε ιστορίες από επιστήμονες και να μοιραζόμαστε το πάθος μας για ασφαλή και θρεπτικά τρόφιμα», δήλωσε η Barbara Gallani, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας και Συνεργασίας της EFSA.

Στο πρώτο επεισόδιο, το οποίο είναι διαθέσιμο σε διάφορες πλατφόρμες, καθώς και στον δικτυακό τόπο της EFSA, συζητιούνται οι κύριες ανησυχίες των Ευρωπαίων όσον αφορά τις αγορές τροφίμων και άλλες πληροφορίες που προέρχονται από το Ευρωβαρόμετρο του 2022 σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων στην ΕΕ. Στα επόμενα επεισόδια, γίνεται μια πιο προσεκτική ματιά στις ασθένειες που μεταδίδονται από τα τρόφιμα, τα έντομα ως νέα τρόφιμα και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά.

Με το Science στο μενού, η EFSA συνεργάζεται με άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που χρησιμοποιούν podcasts για να συνεργαστούν με ευρωπαίους πολίτες, όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) με το podcast του για ασφαλέστερες χημικές ουσίες, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) με το ECDC: Σχετικά με τον αέρα και το podcast της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επικεντρώθηκε στις υποθέσεις τροφίμων και γεωργίας, Food for Europe.

Για να ακούσετε το Podcast πατηστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα