Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Hershey αποδέχεται τις κατηγορίες για υψηλά επίπεδα μολύβδου και καδμίου στις σοκολάτες της

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Hershey αποδέχεται τις κατηγορίες για υψηλά επίπεδα μολύβδου και καδμίου στις σοκολάτες της
spot_img

 Προσπάθεια της εταιρείας για μείωση των βαρέων μετάλλων στα προϊόντα της.

Τα βαρέα μέταλλα, ιδιαίτερα ο μόλυβδος, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας σε όλους τους ανθρώπους, αλλά ιδιαίτερα σε παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο για αναπτυξιακά προβλήματα, διαταραχή της ανάπτυξης του εγκεφάλου, χαμηλότερα σκορ IQ και άλλα θέματα.
Στο τέλος του 2022 η εταιρεία παραγωγής σοκολάτας Hershey, βρέθηκε στο στόχαστρο της οργάνωσης καταναλωτών Consumer Reports (CR) αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τη μαύρη σοκολάτα της, η οποία φέρεται να περιέχει επικίνδυνα επίπεδα  μολύβδου και καδμίου. Σύμφωνα με την CR η σοκολάτα  Special Dark Mildly Sweet Chocolate της Hershey περιέχει 265% του μολύβδου MADL και 30% του MADL κάδμιου. Η CR ανέφερε, επιπλέον, ότι και η σοκολάτα Lily’s Extremely Dark Chocolate με 85% Κακάο, επίσης της Hershey περιέχει  υψηλά επίπεδα τόσο μολύβδου όσο και καδμίου.

Mετά την δημοσιοποίηση των ευρημάτων καταναλωτής υπέβαλλε μήνυση εναντίον της εταιρείας,  ζητώντας αποζημίωση η 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Hershey, υποστηρίζοντας πως αν οι καταναλωτές γνώριζαν για τα επίπεδα βαρέων μετάλλων, δεν θα αγόραζαν τις σοκολάτες. Η Hershey αντιμετωπίζει όμως και άλλες αγωγές από καταναλωτές που ισχυρίζονται ότι η σοκολατοποιός θα έπρεπε να είχε αποκαλύψει τα επίπεδα των βαρέων μετάλλων και ότι θα είχαν πληρώσει λιγότερα ή δεν θα αγόραζαν τα προϊόντα αν γνώριζαν.

Τώρα η Hershey, αποδεχόμενη εν μέρει τις κατηγορίες, λέει πως προσπαθεί να μειώσει τις ποσότητες μολύβδου και καδμίου στη σοκολάτα της, όπως δήλωσε στο Reuters ο οικονομικός διευθυντής Steve Voskiul, μετά τα ευρήματα της Consumer Reports.

Ο Voskuil, είπε πως αφού ο μόλυβδος και το κάδμιο είναι στοιχεία στο έδαφος μπορούν φυσικά να υπάρχουν στο προϊόν και εξαρτάται από την περιοχή που καλλιεργείται το κακάο και πως “δεδομένης της φυσικής εμφάνισης των ορυκτών, είναι δύσκολο να εξαλειφθούν πλήρως από τα γεωργικά συστατικά” .Η Hershey “αξιολογεί” εάν μπορεί να αφαιρέσει περισσότερα από τα μέταλλα μέσω πρόσθετου καθαρισμού κόκκων κακάο ή αλλαγής των προμηθευτών κακάο.

«Παρά τη διαδικασία καθαρισμού που επίσης αναζητούμε πάντα, υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε το μόλυβδο και το κάδμιο ακόμη πιο χαμηλά», είπε ο Voskuil.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα