Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Βρετανία ενισχύει τους κανόνες για τα αλλεργιογόνα σε μη συσκευασμένα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Βρετανία ενισχύει τους κανόνες για τα αλλεργιογόνα σε μη συσκευασμένα τρόφιμα
spot_img

Νομική απαίτηση οι γραπτές πληροφορίες αλλεργιογόνων σε μη συσκευασμένα τρόφιμα καθώς και η προφορική ενημέρωση από τους χειριστές τροφίμων.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας FSA, αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρίαση να προωθήσει νέο κανόνα σύμφωνα με τον οποίο οι γραπτές πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα θα επιβάλλονται και στα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η FSA θα εργαστεί για να αναπτύξει ισχυρές οδηγίες για τις επιχειρήσεις τροφίμων σχετικά με τον τρόπο παροχής γραπτών πληροφοριών για τα αλλεργιογόνα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της συμμόρφωσης και να διευκολύνουν τα άτομα με τροφική αλλεργία, δυσανεξία και κοιλιοκάκη να προστατεύονται όταν τρώνε έξω.

Εκτός από την παροχή γραπτών πληροφοριών, το διοικητικό συμβούλιο αναγνώρισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρχει προσδοκία για προφορική συνομιλία μεταξύ πελατών και προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων, ώστε να διασφαλιστεί ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας για τους καταναλωτές.

Η καθηγήτρια Susan Jebb και Πρόεδρος της FSA είπε:

“Στην FSA δεσμευόμαστε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για τα 2 εκατομμύρια άτομα που έχουν τροφική αλλεργία, τροφική δυσανεξία ή κοιλιοκάκη ασθένεια. Στις σημερινές συζητήσεις, ήταν ξεκάθαρο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι πρέπει να προσδοκούμε ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων, όπως καφετέριες και εστιατόρια, παρέχουν πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα γραπτώς, καθώς και μέσω συνομιλίας.”

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί επίσης ότι για να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα να συμβεί αυτό, οι γραπτές πληροφορίες θα πρέπει να αποτελούν νομική απαίτηση και όχι απλώς καθοδήγηση. Θα γράψω στους Υπουργούς στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία και θα επικοινωνήσω με τον ομόλογό μου στο Food Standards Scotland για να συζητήσω τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς το Συμβούλιο θα ήθελε να τους δει να το προωθήσουν σε βάση τεσσάρων χωρών.

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένεια Carey για όλη τη δουλειά της για να τονίσουν τη σημασία αυτού του ζητήματος, καθώς ο γιος τους Owen πέθανε τραγικά αφού έφαγε άθελά του φαγητό στο οποίο ήταν αλλεργικός το 2017».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα