Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην FoodTech 2021: “Νέες τάσεις – Η επίπτωση της νομοθεσίας και των υλικών στη βιομηχανία τροφίμων”

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗμερίδα της ΠΕΤΕΤ στην FoodTech 2021: "Νέες τάσεις - Η επίπτωση της νομοθεσίας και των υλικών στη βιομηχανία τροφίμων"
spot_img

Της Κατερίνας Κουδούνα*

Οι “Νέες τάσεις – Η επίπτωση της νομοθεσίας και των υλικών στη βιομηχανία τροφίμων” ήταν το θέμα της ημερίδας της ΠΕΤΕΤ που πραγματοποιήθηκε χθες, 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης FoodTech 2021. Πρόκειται για μία από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις της ένωσης στη FoodTech.

- Advertisement -

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Νικόλαος Γκιώνης, Τεχνολόγος τροφίμων MSc – μέλος της διοίκησης ΠΕΤΕΤ. Οι καταξιωμένοι ομιλητές που συμμετείχαν ήταν οι Παναγιώτα Δρίλια – Χημικός PhD  Αναλυτικά εργαστήρια Τσακαλίδης, Ζωή Μούσια – Χημικός Μηχανικός PhD  Διεύθυνση αξιολόγησης επικινδυνότητας & διατροφής ΕΦΕΤ, Κωνσταντίνος Σάμιος – Διευθυντής Διασφάλισης ποιότητας ΤΣΙΜΗΣ Α.Ε., Αντώνης Θεοδωρακόπουλος – Διευθυντής ανάπτυξης υλικών συσκευασίας  Chipita, Ιωάννης Ρώσσης – Προϊστάμενος Ελέγχου & Διαχείρισης Ποιότητας EΛΣΑ SILGAN Μεταλλικές Συσκευασίες και ο Δρ Απόστολος Ενωτιάδης  Erganal -Αναλυτικά εργαστήρια.

Από αριστερά, Γιάννης Κακός Lead auditor TUV Hellas,  Ιωάννης Σμαρνάκης πρόεδρος ΠΕΤΕΤ,
Κατερίνα Κουδούνα Υπεύθυνη Ανάπτυξης cibum.gr, Παναγιώτης Μανιατέας Γενικός γραμματέας ΠΕΤΕΤ

Η συζήτηση, που ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική, περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τις συσκευασίες τροφίμων και τη μετανάστευση ουσιών από τη συσκευασία στα τρόφιμα. Ακόμα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις ανησυχίες που προκαλούν στους καταναλωτές τα εκάστοτε νέα ευρήματα στις μελέτες που πραγματοποιούνται στα υλικά συσκευασίες, και στο κατά πόσο είναι δικαιολογημένος ένας τέτοιος «πανικός» χωρίς την κατάλληλη ανάλυση επικινδυνότητας για την κάθε περίπτωση. Φυσικά, έγινε αναφορά στα πιστοποιητικά συμμόρφωσης των προμηθευτών συσκευασιών και κατά πόσο αυτά καλύπτουν έναν παραγωγό τροφίμων, αλλά και στην αναγκαιότητα της πραγματοποίησης αναλύσεων σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα, για τη διασφάλιση κυρίως της υγείας του καταναλωτή.

*Κατερίνα Κουδούνα Τεχνολόγος Τροφίμων, MSc Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων, ΜSc Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών, υπεύθυνη ανάπτυξης cibum.gr

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα