ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗνωμένο Βασίλειο: Ανάκληση σε ταχίνι λόγω κινδύνου σαλμονέλας

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανάκληση σε ταχίνι λόγω κινδύνου σαλμονέλας

2 λεπτά ανάγνωσης

Ταχίνι ανακαλείται λόγω κινδύνου σαλμονέλας.

Η AB World Foods Ltd ανακαλεί το φυσικό ταχίνι Al’Fez Natural Tahini, καθώς το βακτήριο της σαλμονέλας έχει βρεθεί σε ορισμένες παρτίδες του προϊόντος. Το προϊόν πωλείται μεταξύ άλλων στα καταστήματα Tesco, Sainsbury’s, Morrisons και Asda.

- Advertisement -

Η επηρεαζόμενη παρτίδα είναι μεγέθους συσκευασίας 160g με κωδικούς παρτίδας 3355, 4004, 4023, 4024, 4039, 4040. Θα έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2025, τον Ιούλιο του 2025 ή τον Αύγουστο του 2025.

Ο Οργανισμός Τυποποίησης Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) εξέδωσε ανακοίνωση προς τους καταναλωτές να “μην τρώνε το προϊόν”, το οποίο πωλείται σε διάφορα σούπερ μάρκετ και καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Advertisement -

O FSA ανέφερε: «O FSA δεν έχει καμία σχέση με το προϊόν. Σε ορισμένες παρτίδες του παραπάνω προϊόντος βρέθηκε σαλμονέλα. Τα συμπτώματα που προκαλεί η σαλμονέλα περιλαμβάνουν συνήθως πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες».

Ο FSA έχει σημάνει συναγερμό και λέει ότι όλα τα βάζα πρέπει να επιστραφούν στο κατάστημα λιανικής πώλησης για επιστροφή χρημάτων και ότι η απόδειξη δεν είναι απαραίτητη.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.