Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Η Salmonella είναι ο κύριος κίνδυνος εισαγωγών τροφίμων για 18 χρόνια, με ποσοστό 80%!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: Η Salmonella είναι ο κύριος κίνδυνος εισαγωγών τροφίμων για 18 χρόνια, με ποσοστό 80%!
spot_img

Καθώς η ποσότητα των τροφίμων που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, είναι όλο και πιο σημαντικό να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι τροφιμογενών ασθενειών για τους καταναλωτές των ΗΠΑ. Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με παθογόνους παράγοντες ή τοξίνες μπορούν να οδηγήσουν σε τροφιμογενείς ασθένειες.

Μια πρόσφατη μελέτη του Economic Research Service (ERS) του USDA, εξέτασε τον αριθμό των απορρίψεων εισαγωγών στις ΗΠΑ που προκλήθηκαν από επιμόλυνση από παθογόνα/τοξίνες και επίσης το ποιοι παθογόνοι παράγοντες αντιπροσώπευαν αυτές τις παραβιάσεις της ασφάλειας.

- Advertisement -

Από το 2002 έως το 2019, εντοπίστηκαν 22.460 παραβιάσεις παθογόνων/τοξινών μεταξύ των εισαγόμενων αποστολών. 

Η Salmonella ήταν ο πιο συχνά εντοπισμένος παράγοντας μεταξύ των εισαγόμενων τροφίμων κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, με το συντριπτικό ποσοστό του 80%, ή σε αριθμούς, με 17.922 συνολικές παραβιάσεις παθογόνων παραγόντων/ τοξινών. Η Listeria κατέγραψε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων με 2.463, αντιπροσωπεύοντας το 11%. Ακολούθησε η ισταμίνη με 804 παραβιάσεις (3,6%), η αφλατοξίνη με 663 παραβιάσεις (3%) και λοιπά βακτήρια εκτός από  Salmonella ή Listeria με 455 παραβιάσεις (2%).

<i>Salmonella</i> αντιπροσώπευε σχεδόν το 80% των παραβιάσεων παθογόνων παραγόντων στις εισαγωγές τροφίμων στις ΗΠΑ από το 2002 έως το 2019

Αυτοί οι πέντε πιο συχνά ανιχνευθέντες παθογόνοι παράγοντες και τοξίνες αντιπροσώπευαν το 99,3% των συνολικών παραβιάσεων παθογόνων/τοξινών από εισαγόμενα τρόφιμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το παραπάνω διάγραμμα καταρτίστηκε από την έκθεση του ERS που εξετάζει τις αρνήσεις εισαγωγών που βασίζονται σε παθογόνα.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Έρευνας (ERS) του USDA ιδρύθηκε το 1961. Ο προκάτοχος οργανισμός της ERS, το Γραφείο Γεωργικών Οικονομικών (BAE) του USDA, ιδρύθηκε το 1922, οργανώνοντας την οικονομική έρευνα του τμήματος σε έναν οργανισμό και επεκτείνοντας το ρόλο της οικονομίας στην κατανόηση του συστήματος τροφίμων και γεωργίας των ΗΠΑ.

Μέχρι περίπου την εποχή της ίδρυσης της ERS, η γεωργική έρευνα επικεντρώθηκε στη γεωργική και αγροτική οικονομία. Έκτοτε, η αποστολή της ERS —και του USDA— διευρύνθηκε ώστε να αντικατοπτρίζει το μεταβαλλόμενο περιβάλλον του συστήματος τροφίμων και γεωργίας και περιλαμβάνει τώρα έρευνα σε θέματα όπως η ασφάλεια των τροφίμων και η διατροφή, οι φυσικοί πόροι, το εμπόριο και η διεθνής γεωργία, καθώς και το περιβάλλον.

Πηγή: FSN

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα