Καθώς η ποσότητα των τροφίμων που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, είναι όλο και πιο σημαντικό να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι τροφιμογενών ασθενειών για τους καταναλωτές των ΗΠΑ. Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με παθογόνους παράγοντες ή τοξίνες μπορούν να οδηγήσουν σε τροφιμογενείς ασθένειες.
Μια πρόσφατη μελέτη του Economic Research Service (ERS) του USDA, εξέτασε τον αριθμό των απορρίψεων εισαγωγών στις ΗΠΑ που προκλήθηκαν από επιμόλυνση από παθογόνα/τοξίνες και επίσης το ποιοι παθογόνοι παράγοντες αντιπροσώπευαν αυτές τις παραβιάσεις της ασφάλειας.
Από το 2002 έως το 2019, εντοπίστηκαν 22.460 παραβιάσεις παθογόνων/τοξινών μεταξύ των εισαγόμενων αποστολών.
Η Salmonella ήταν ο πιο συχνά εντοπισμένος παράγοντας μεταξύ των εισαγόμενων τροφίμων κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, με το συντριπτικό ποσοστό του 80%, ή σε αριθμούς, με 17.922 συνολικές παραβιάσεις παθογόνων παραγόντων/ τοξινών. Η Listeria κατέγραψε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων με 2.463, αντιπροσωπεύοντας το 11%. Ακολούθησε η ισταμίνη με 804 παραβιάσεις (3,6%), η αφλατοξίνη με 663 παραβιάσεις (3%) και λοιπά βακτήρια εκτός από Salmonella ή Listeria με 455 παραβιάσεις (2%).
Αυτοί οι πέντε πιο συχνά ανιχνευθέντες παθογόνοι παράγοντες και τοξίνες αντιπροσώπευαν το 99,3% των συνολικών παραβιάσεων παθογόνων/τοξινών από εισαγόμενα τρόφιμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το παραπάνω διάγραμμα καταρτίστηκε από την έκθεση του ERS που εξετάζει τις αρνήσεις εισαγωγών που βασίζονται σε παθογόνα.
Η Υπηρεσία Οικονομικής Έρευνας (ERS) του USDA ιδρύθηκε το 1961. Ο προκάτοχος οργανισμός της ERS, το Γραφείο Γεωργικών Οικονομικών (BAE) του USDA, ιδρύθηκε το 1922, οργανώνοντας την οικονομική έρευνα του τμήματος σε έναν οργανισμό και επεκτείνοντας το ρόλο της οικονομίας στην κατανόηση του συστήματος τροφίμων και γεωργίας των ΗΠΑ.
Μέχρι περίπου την εποχή της ίδρυσης της ERS, η γεωργική έρευνα επικεντρώθηκε στη γεωργική και αγροτική οικονομία. Έκτοτε, η αποστολή της ERS —και του USDA— διευρύνθηκε ώστε να αντικατοπτρίζει το μεταβαλλόμενο περιβάλλον του συστήματος τροφίμων και γεωργίας και περιλαμβάνει τώρα έρευνα σε θέματα όπως η ασφάλεια των τροφίμων και η διατροφή, οι φυσικοί πόροι, το εμπόριο και η διεθνής γεωργία, καθώς και το περιβάλλον.
Πηγή: FSN