ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαι στην Ελλάδα εισάγονται τα μη ασφαλή βατραχοπόδαρα – Ειδοποίηση RASFF

Και στην Ελλάδα εισάγονται τα μη ασφαλή βατραχοπόδαρα – Ειδοποίηση RASFF

1 λεπτά ανάγνωσης

Περιέχουν την μη εγκεκριμένη ουσία Ofloxacin

H Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίηση για τα τρόφιμα, RASFF, ενημέρωσε για τον σοβαρό κίνδυνο από την κατανάλωση βατραχοπόδαρων από το Βιετνάμ που εισάγονται στην Ελλάδα μέσω Ολλανδίας.

- Advertisement -

Τα μη ασφαλή ακατέργαστα πόδια βατράχου, περιέχουν την μη εγκεκριμένη ουσία Ofloxacin, που χρησιμοποιείται ως βακτηριοκτόνο.

Τα προϊόντα εκτός από την Ελλάδα διακινούνται σε Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία και Βιετνάμ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.