Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο “μαμούθ” 250.000 € για την παρουσία μετάλλου σε ντόνατ!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠρόστιμο "μαμούθ" 250.000 € για την παρουσία μετάλλου σε ντόνατ!
spot_img

Η γνωστή για τα donuts εταιρεία Krispy Kreme διώχθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Melton, εξαιτίας ενός αιχμηρού κομματιού μετάλλου,που βρήκε καταναλωτής σε donut

Δίωξη ασκήθηκε στην εταιρεία Krispy Kreme Ltd της Μεγάλης Βρετανίας από το δημοτικό συμβούλιο του Melton. Αιτία για αυτή την αντίδραση του συμβουλίου αποτέλεσε ένα αιχμηρό κομμάτι μετάλλου, το οποίο βρέθηκε σε ένα ντόνατ που αγοράστηκε στην περιοχή.

Η Krispy Kreme UK Ltd, μέρος της πολυεθνικής εταιρείας Krispy Kreme, γνωστή για τα ντόνατς της, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ένοχη για 3 αδικήματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και καταδικάστηκε να πληρώσει σημαντικό πρόστιμο, έξοδα και πρόσθετη χρέωση για το θύμα.

Το συμβούλιο ενεπλάκη στο περιστατικό πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, αφού ένας καταναλωτής ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων και άλλους εταίρους για να διερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση. Να σημειωθεί πως ο ενάγοντας επικοινώνησε πρώτα με την εταιρεία, η οποία ισχυρίστηκε πως το μεταλλικό κομμάτι δεν ήταν παρά ένα κομμάτι φύλλου από τη συσκευασία, απάντηση η οποία -φυσικά- δεν τον κάλυψε.  

Η ίδια η Krispy Kreme παραδέχτηκε αργότερα ότι είχαν λάβει δύο επιπλέον καταγγελίες παρόμοιας φύσης και είχαν εντοπίσει ζημιά σε ένα κομμάτι του εξοπλισμού, ένα μίξερ, ωστόσο δεν υπήρχαν έλεγχοι που θα μπορούσαν να μετριάσουν τους κινδύνους που οδηγούν σε αυτό το περιστατικό, όπως το μέταλλο εντοπισμού ή καταγεγραμμένων ελέγχων του μηχανήματος.

Ο δικηγόρος Tom Pickwell, που εκπροσωπεί το δημοτικό συμβούλιο, είπε στο Δικαστήριο ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία όχι μόνο θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να διασφαλίζει με κάθε τρόπο την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, αλλά θα έπρεπε να διεξάγει πιο εντατικούς ελέγχους ειδικά σε μηχανήματά τους και να έχει πλήρη επίγνωση της λειτουργικότητάς τους. Ο Pickwell πρόσθεσε ότι το περιστατικό παρουσίαζε κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών όπως πνιγμό ή κόψιμο στο στόμα.

Οι δικαστές επέβαλαν στην Krispy Kreme UK Ltd πρόστιμο £216.000 (περίπου 250 χιλιάδες ευρώ) με βάση £72.000 για καθένα από τα τρία αδικήματα. Το συμβούλιο του Melton Borough έλαβε επίσης το πλήρες κόστος των £4.255,30 (4915,78 ευρώ) και η Krispy Kreme UK Ltd διατάχθηκε να πληρώσει πρόσθετη χρέωση για το θύμα £181 (209,09 ευρώ).

Κατά την επιβολή της ποινής, οι δικαστές είπαν, όπως αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο Food&Drink International, ότι είχαν λάβει υπόψη την ποιότητα του εξοπλισμού, τον ουσιαστικό κίνδυνο που ενέχει για οποιονδήποτε πελάτη λόγω της αιχμηρής φύσης και του μεγέθους του αντικειμένου και του σοβαρού τραυματισμού που θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν κάποιος το κατάπινε. Αποδέχθηκαν επίσης το μετριασμό που πρότεινε ο δικηγόρος της Krispy Kreme και το έλαβε υπόψη κατά την καταδίκη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα