Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καραμέλες, τσίχλες και ζαχαρωτά: Μήπως κάνετε λάθος στην αποθήκευση; Πως να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΚαραμέλες, τσίχλες και ζαχαρωτά: Μήπως κάνετε λάθος στην αποθήκευση; Πως να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής
spot_img

Συμβουλές  διάρκειας ζωής και αποθήκευσης για γλυκά, καραμέλες και σοκολάτες.

Με αφορμή τον Εθνικό μήνα καραμέλας στις ΗΠΑ, η Αμερικανική ένωση ζαχαροπλαστών έδωσε στη δημοσιότητα συμβουλές σχετικά με τον κατάλληλο τρόπο αποθήκευσης και συντήρησης γλυκών όπως σοκολάτες, καραμέλες και ζαχαρωτά.

Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να διατηρηθεί για ένα έως δύο χρόνια εάν τυλιχθεί σε αλουμινόχαρτο και αποθηκεύεται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος. Ένα ντουλάπι ή υπόγειο είναι μια ιδανική τοποθεσία. Το γάλα και η λευκή σοκολάτα έχουν πιο περιορισμένο χρόνο αποθήκευσης – όχι περισσότερο από οκτώ έως δέκα μήνες.

Σκληρή καραμέλα

Οι σκληρές καραμέλες μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα χρόνο όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου ή σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Καραμέλες ζελεδάκια

Εάν η συσκευασία έχει ανοιχτεί, οι μαλακές καραμέλες θα πρέπει να φυλάσσονται σε σκεπασμένο σκεύος, μακριά από θερμότητα και φως σε θερμοκρασία δωματίου. Αποθηκευμένη με αυτόν τον τρόπο, η καραμέλα θα πρέπει να διαρκέσει έξι έως εννέα μήνες. Εάν η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί, τα μαλακά γλυκά θα διαρκέσουν περίπου 12 μήνες.

Candy Corn

Εάν η συσκευασία έχει ανοιχτεί, το καλαμπόκι καραμέλας θα πρέπει να φυλάσσεται στις ίδιες συνθήκες με τις μαλακές καραμέλες και θα διαρκέσει περίπου τρεις έως έξι μήνες. Οι μη ανοιγμένες, φρέσκες συσκευασίες θα διαρκέσουν περίπου εννέα μήνες.

Τσίχλες

Όσο η συσκευασία παραμένει σφραγισμένη, τα περισσότερα προϊόντα τσίχλας έχουν διάρκεια ζωής έξι έως εννέα μήνες. Για να μεγιστοποιήσετε τη φρεσκάδα του προϊόντος, διατηρήστε τις συσκευασίες της τσίχλας σε δροσερό, ξηρό μέρος και μακριά από κάθε άμεσο ηλιακό φως.

Καραμέλα

Οι λιχουδιές καραμέλας πρέπει να διατηρούνται καλυμμένες, μακριά από θερμότητα και φως σε θερμοκρασία δωματίου. Αποθηκευμένη σωστά, η καραμέλα πρέπει να διαρκέσει έξι έως εννέα μήνες και ακόμη και έως 12 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Γενικές οδηγίες

Προστατέψτε την καραμέλα στο ντουλάπι.

Ενώ διαφορετικοί τύποι καραμέλας έχουν διαφορετικές απαιτήσεις αποθήκευσης, το ντουλάπι είναι γενικά ένα ασφαλές μέρος για να αποθηκεύσετε γλυκά. Η αεροστεγής αποθήκευση σε δροσερό μέρος θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ορισμένες λιχουδιές μπορεί επίσης να είναι κατεψυγμένες.

Τύλιξέ το.

Λιχουδιές όπως καραμέλες και μαντολάτα θα πρέπει να προστατεύονται από την υγρασία κατά την αποθήκευση. Πριν τα αποθηκεύσετε, βεβαιωθείτε ότι αυτά τα γλυκά είναι τυλιγμένα ξεχωριστά με διάφανο σελοφάν.

Να είστε προσεκτικοί κατά την κατάψυξη.

Η κατάψυξη είναι μια δημοφιλής μέθοδος για τη διατήρηση της καραμέλας για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα γλυκά κατάλληλα για την κατάψυξη. Ενώ η καραμέλα και οι τρούφες μπορούν να καταψυχθούν για έως και δύο μήνες, αποφύγετε την κατάψυξη καραμέλας με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Αποφύγετε την υγρασία.

Μην αναμειγνύετε καραμέλες που απορροφούν την υγρασία –όπως καραμέλες, μέντες και σκληρές καραμέλες– με καραμέλες που χάνουν υγρασία όπως φοντάν και κρεμώδεις καραμέλες. Η αποθήκευση αυτών των γλυκών στο ίδιο δοχείο θα κάνει τις πιο σκληρές καραμέλες να κολλήσουν. Για να βεβαιωθείτε ότι οι σκληρές καραμέλες παραμένουν σκληρές, πασπαλίστε με ψιλοτριμμένη ζάχαρη και φυλάξτε τις σε αεροστεγές βάζο.

Εθνικός μήνας καραμέλας για τους Αμερικανούς ο Ιούνιος

Για τη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής των 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Εθνικός μήνας καραμέλας είναι ένα κομβικό σημείο. Χρησιμεύει ως μια γιορτή των ανθρώπων που φτιάχνουν τις αγαπημένες λιχουδιές της Αμερικής και μια υπενθύμιση ότι η καλοκαιρινή διασκέδαση –διακοπές, διακοπές, ταξίδια το Σαββατοκύριακο και πολλά άλλα– γίνεται πιο γλυκιά με σοκολάτα και καραμέλα.

Ο John Downs, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Ζαχαροπλαστείων, είπε:

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο Εθνικός Μήνας Καραμέλας πέφτει στην αρχή του καλοκαιριού – είναι η τέλεια στιγμή για να εκτιμήσετε όλα όσα κάνουν αυτή την εποχή του χρόνου τόσο ευχάριστη. Καθώς οι καταναλωτές απολαμβάνουν τις μεγαλύτερες νύχτες, τις πιο ζεστές θερμοκρασίες και τα χαλαρά προγράμματα της σεζόν, θα στραφούν ξανά στη σοκολάτα και τα γλυκά για να ενισχύσουν τις αγαπημένες τους καλοκαιρινές δραστηριότητες και να τιμήσουν τις αγαπημένες παραδόσεις».

Τι πρέπει να γνωρίζετε: Ενώ οι άνθρωποι κλίνουν στη διασκέδαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι καταναλωτές εξακολουθούν να καταλαβαίνουν ότι η σοκολάτα και η καραμέλα είναι λιχουδιές. Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ απολαμβάνουν σοκολάτα και γλυκά 2-3 φορές την εβδομάδα, με μέσο όρο μόλις 40 θερμίδες και περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα.

Τα πιο δημοφιλή γλυκά στις ΗΠΑ

  • Κορυφαίες λιχουδιές: Gummy candy, σοκολάτα, taffy, γλειφιτζούρια και σκληρά γλυκά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις αγαπημένες καλοκαιρινές λιχουδιές των καταναλωτών.
  • Θεραπεία εν κινήσει: Το 86% των ατόμων που πηγαίνουν σε ένα οδικό ταξίδι θα φέρουν μαζί τους σοκολάτα και καραμέλες, το 82% θα μοιραστούν λιχουδιές σε μια οικογενειακή επίσκεψη και το 68% θα πάει στην παραλία με τα αγαπημένα τους γλυκά.
  • Όλα και άλλα πολλά: Το 78% των κατασκηνωτών λέει ότι θα κεράσει τον εαυτό του σοκολάτα και καραμέλα – και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τελειώσει μια καλοκαιρινή μέρα από το να περάσετε στη φωτιά με s’mores. Από τους ανθρώπους που τα απολαμβάνουν, το 78% θα επιλέξει κλασική σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη σοκολάτα στα s’mores του, ενώ το 22% προτιμά πιο καινοτόμα συστατικά.
  • Κραυγή για παγωτό: Για να ντύσουν τα χωνάκια παγωτού τους, οι καταναλωτές λένε ότι τα κομμάτια σοκολάτας, η σάλτσα σοκολάτας, η καραμέλα με φυστικοβούτυρο και η κολλώδης καραμέλα είναι οι προτιμώμενες γαρνιτούρες τους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα