Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καρκινοπαθής πέθανε από τροφική δηλητηρίαση με Listeria – Πηγή μόλυνσης το φαγητό του νοσοκομείου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαρκινοπαθής πέθανε από τροφική δηλητηρίαση με Listeria – Πηγή μόλυνσης το φαγητό του νοσοκομείου
spot_img

Κατανάλωσε σάντουιτς που διατηρούνταν σε θερμοκρασία πάνω από 8ο C.

Ο 52χρονος εργολάβος μεταφορών Ian Hitchcock, ο οποίος ζούσε κοντά στην επαρχιακή πόλη Matlock, του Derbyshire, στη Βρετανία, πέθανε από «ηπατική ανεπάρκεια λόγω μεταστατικού καρκίνου και λοίμωξης από λιστέρια» σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία αναφερόταν επίσης πως ήταν «πιθανό» να προσβλήθηκε από λιστέρια τρώγοντας φαγητό κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στο νοσοκομείο. Ο 52χρονος πέθανε το 2019 και η υπόθεση εκδικάστηκε πρόσφατα σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC με κατηγορούμενο το νοσοκομείο UHDB.

 Ο Hitchcock διαγνώστηκε με νεφρική νόσο το 2011, προχώρησε σε μεταμόσχευση νεφρού το 2016 και τον Απρίλιο του 2019 διαπιστώθηκε ότι είχε καρκίνο στην κοιλιά και στο ήπαρ. Ξεκίνησε θεραπείες αλλά στις 15 Μαΐου της ίδια χρονιάς εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο με κοιλιακό άλγος και δύο ημέρες αργότερα επιβεβαιώθηκε λοίμωξη από λιστέρια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Νότιγχαμ στις 21 Μαΐου, όπου πέθανε στις 8 Ιουνίου.

Το δικαστήριο άκουσε ότι η μόλυνση του κ. Hitchcock συνδέθηκε με άλλες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις εκείνο το έτος μέσω της αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος. Σε έρευνα των Αρχών ασφάλειας Τροφίμων, είχε διαπιστωθεί τότε, πως ορισμένα από τα σάντουιτς  που δίνονταν στους ασθενείς του νοσοκομείου βρέθηκαν σε θερμοκρασίες πάνω από 8ο C. Σε επιστολή προς το νοσοκομείο, ο επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων Τζέιν Χάσαλ προειδοποίησε ότι «τροφές υψηλού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένων των σάντουιτς, «φυλάσσονται εκτός ελέγχου θερμοκρασίας λόγω αναποτελεσματικών ψυγείων».

Οι ένορκοι είπαν επίσης ότι ορισμένα ψυγεία στο νοσοκομείο “ήταν και λειτουργούσαν σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και περιείχαν ανεπαρκώς παγωμένα σάντουιτς”, προσθέτοντας ότι τα αρχεία και οι έλεγχοι στα ψυγεία “ήταν ασυνεπείς”.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την έρευνα, το νοσοκομείο UHDB είπε ότι το προσωπικό «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα πρότυπα ασφαλείας», προσθέτοντας ότι το Royal Derby Hospital έχει «μια κορυφαία βαθμολογία υγιεινής τροφίμων». «Ενώ η έρευνα αναγνώρισε ότι δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς πότε ο Ian κατανάλωνε βακτήρια λιστέρια, τη στιγμή της επιδημίας το 2019 λάβαμε άμεσα μέτρα για να βελτιώσουμε πτυχές του τρόπου αποθήκευσης των τροφίμων στο Royal Derby Hospital», ανέφερε η δήλωση.

Πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο