Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος απάτης λόγω ελλείψεων εφοδιασμού

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος απάτης λόγω ελλείψεων εφοδιασμού
spot_img

Ο LRQA εφιστά την προσοχή στις βιομηχανίες τροφίμων κατά την επιλογή νέων προμηθευτών.

Ο Παγκόσμιος Φορέας Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης, LRQA, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις βιομηχανίες τροφίμων για ενδεχόμενο κίνδυνο απάτης, ιδιαίτερα σε περιόδους ελλείψεων εφοδιασμού. Καλεί τις εταιρίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τους ελέγχους εργοστασίων και τις αξιολογήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, κατά την επιλογή νέων προμηθευτών.

   Αφορμώμενος την πρόσφατη έκρηξη του φράγματος Kakhovka στην Ουκρανία που ουσιαστικά κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια γης που χρησιμοποιούνται για τη γεωργία, ο LRQA τόνισε την σημαντική επίπτωση που μπορεί να έχουν τέτοιου είδους γεγονότα στην προσφορά τροφίμων, ιδιαίτερα στο σιτάρι, η τιμή του οποίου έφτασε ήδη σε ιστορικό υψηλό το τελευταίο έτος. Επεσήμανε πως κατα την επιλογή νέων προμηθευτών οι εταιρίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές να μην εξαπατηθούν.

  “Η τρέχουσα κατάσταση αναφέρεται ως παγκόσμια επισιτιστική κρίση και η ΕΕ και ο ΟΗΕ έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σοβαρού κινδύνου”, σχολίασε η Kimberly Coffin, παγκόσμια τεχνική διευθύντρια για τη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον LRQA. “Εξαιτίας αυτού, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση έναντι κάθε μορφής απάτης στα τρόφιμα και προτρέπουμε όλους τους παραγωγούς τροφίμων να λάβουν τις απαραίτητες διασφαλίσεις για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και να προστατέψουν τους καταναλωτές”. 

  Ο LRQA προέτρεψε τις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι διατηρούνται τα διεθνή πρότυπα και ότι οι προμηθευτές, έχουν διερευνηθεί. “Μόνο όταν μια επωνυμία τροφίμων μπορεί να αποδείξει την ακεραιότητα του δικτύου εφοδιασμού της μπορεί να είναι σίγουρος για την απουσία ανόθευτων τροφίμων και τους επακόλουθους κινδύνους εσφαλμένης επισήμανσης”, πρόσθεσε η Coffin.

   “Τα νοθευμένα τρόφιμα με εσφαλμένη επισήμανση μπορεί να οδηγήσουν σε ρυθμιστικές κυρώσεις και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια των καταναλωτών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βιομηχανία τροφίμων έχει ήδη αντιμετωπίσει τόσες πολλές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ορισμένες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα σημαντικό περιστατικό διατροφικής απάτης, όπως π.χ. όπως το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου το 2013. Η βιομηχανία τροφίμων σε κάθε στάδιο της προμήθειας πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση στην άμυνα κατά της απάτης στα τρόφιμα”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο