Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl Fr: «Τίγκα» σε φυτοφάρμακα προϊόν της αλυσίδας – Άμεση ανάκληση από σχεδόν 300 σουπερμάρκετ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl Fr: «Τίγκα» σε φυτοφάρμακα προϊόν της αλυσίδας - Άμεση ανάκληση από σχεδόν 300 σουπερμάρκετ
spot_img

Μοσχολέμονα (lime) που πωλούνται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ lidl στη Γαλλία ανακαλούνται λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε φυτοφάρμακα.

Υπέρβαση του ρυθμιστικού ορίου για τα φυτοφάρμακα διαπιστώθηκε σε lime που πωλούνται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στη Γαλλία. Η ανακοίνωση ανάκλησης προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης.

Η Lidl FR αναφέρει πως προμηθευτής των λάιμ (LIME TAHITI BRAZIL 500 G X 8) είναι η εταιρεία NOSIBE, ωστόσο δεν διευκρινίζεται το είδος του φυτοφαρμάκου που βρέθηκε σε υψηλή ποσότητα στα λάιμ. Το προϊόν σύμφωνα με τη λίστα των καταστημάτων που έδωσε η Rappel Conso, πωλήθηκε από 295 σουπερμάρκετ Lidl της Γαλλίας.

Είναι η δεύτερη φορά από την αρχή του μήνα που ανακαλούνται τρόφιμα από τα καταστήματα του Γερμανικού Κολοσσού στη Γαλλία και η 30η από την αρχή του χρόνου. Οι λόγοι εκτός από υψηλές ποσότητες φυτοφαρμάκων είναι λόγω βακτηρίων listeria και E. coli, λόγω παρουσίας ξένου σώματος, λόγω υπερχλωρικού άλατος, αλλοίωσης σε ντόνατς που δεν έχουν λήξει και κτηνιατρικών φαρμάκων σε κρέας.

Τα Lime που ανακλήθηκαν από τα Lidl στη Γαλλία

Αν κα τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται για την προστασία των καλλιεργειών από έντομα, ζιζάνια, μύκητες και άλλα παράσιτα, είναι δυνητικά τοξικά για τον άνθρωπο και μπορούν να έχουν οξείες και χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία, ανάλογα με την ποσότητα και τους τρόπους με τους οποίους εκτίθεται ένα άτομο. Οι δυσμενείς επιπτώσεις από τα φυτοφάρμακα που είναι εγκεκριμένα, συμβαίνουν μόνο πάνω από ένα συγκεκριμένο ασφαλές επίπεδο έκθεσης.

Τα τρόφιμα που πωλούνται θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για τα φυτοφάρμακα, ιδίως με τα μέγιστα όρια υπολειμμάτων. Οι καταναλωτές μπορούν να περιορίσουν περαιτέρω την πρόσληψη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων με το ξεφλούδισμα ή το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών, γεγονός που μειώνει επίσης άλλους κινδύνους που προκαλούνται από τα τρόφιμα, όπως τα επιβλαβή βακτήρια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο