ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜολυσμένα Κινέζικα goji berries -Πωλούνται σε 10 χώρες  

Μολυσμένα Κινέζικα goji berries -Πωλούνται σε 10 χώρες  

2 λεπτά ανάγνωσης

Ειδοποίηση RASFF για σαλμονέλα σε goji berries προέλευσης Κίνας.

Η Γερμανία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για μολυσμένα με σαλμονέλα goji berries προέλευσης Κίνας που διανέμονται στην Ευρώπη Μέσω Αυστρίας. Οι Αρχές της Γερμανίας έχουν κοινοποιήσει ανακλήσεις από δύο εταιρείες για goji berries και το RASFF άλλη μία από την εταιρεία Alnatura.

- Advertisement -

Τα προϊόντα διανέμονται σε Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελβετία. Η κατηγορία κινδύνου στο RASF είναι «σοβαρός».

Η λοίμωξη από σαλμονέλα εκδηλώνεται μέσα σε λίγες ημέρες από τη μόλυνση με διάρροια, κοιλιακό άλγος και περιστασιακά έμετο και ελαφρύ πυρετό. Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν από μόνα τους μετά από αρκετές ημέρες. Συγκεκριμένα, βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αναπτύξουν πιο σοβαρές ασθένειες. Τα άτομα που έχουν φάει αυτό το φαγητό και εμφανίζουν σοβαρά ή επίμονα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και να αναφέρουν πιθανή μόλυνση από σαλμονέλα αναφέρει η Γερμανική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Και στην Ελλάδα ανακλήθηκε με απόφαση ΕΟΦ συμπλήρωμα διατροφής (φωτογραφία)

Το προϊόν αποτέλεσε αντικείμενο ευρωπαϊκής ειδοποίησης RASFF και αποσύρθηκε από αγορές πολλών χωρών

Πατατάκια στο σινεμά: Όταν η Μαίρη ζήτησε πατατάκια ο Τάσος της εξήγησε για τους κινδύνους από το ακρυλαμίδιο

Μια βραδιά στο σινεμά γίνεται μάθημα ασφάλειας τροφίμων, για την ουσία που σχηματίζεται στα πατατάκια και έχει χαρακτηριστεί πιθανώς καρκινογόνος