Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπλε ύφασμα μέσα σε βούτυρο… Ανάκληση στα σούπερ μάρκετ Waitrose της Βρετανίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜπλε ύφασμα μέσα σε βούτυρο... Ανάκληση στα σούπερ μάρκετ Waitrose της Βρετανίας
spot_img

Τα ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων.

   Σε ανάκληση του βουτύρου Salted Dairy Butter προχωρά η Βρετανική αλυσίδα Waitrose που διαθέτει 329 σουπερμάρκετ, επειδή μπορεί να περιέχει κομμάτια μπλε υφάσματος, καθιστώντας το προϊόν μη ασφαλές για κατανάλωση. Οι ανακοινώσεις ανάκλησης εμφανίστηκαν σε όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης που πωλούν αυτό το προϊόν, και εξηγούν στους πελάτες γιατί ανακαλείται το προϊόν και τους δίνουν οδηγίες σε περίπτωση που το έχουν ήδη αγοράσει.

Πρόκειται για το Essential Waitrose & Partners Salted Dairy Butter 

Μέγεθος πακέτου500 γρ
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν19 Ιουνίου 2024

      Γενικά η παρουσία ξένου σώματος σε τρόφιμα είναι ένα κοινό φαινόμενο, με τα στοιχεία μάλιστα να δείχνουν πως τα τελευταία 20 χρόνια, ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων, με τα πλαστικά θραύσματα να είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης. Επίσης έχουν βρεθεί κομμάτια γυαλιού, μεταλλικά αντικείμενα κ.α.

   Πριν λίγους μήνες η Premier Foods ανακάλεσε προϊόντα κρέμας και ρυζόγαλου Ambrosia My Mini Pots λόγω πιθανής παρουσίας κομματιών πλαστικού. Πιο πρόσφατα, μαζική ανάκληση ψωμιού από όλα τα σουπερμάρκετ σε Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γερμανία, Σλοβενία και Ουγγαρία πραγματοποιήθηκε λόγω παρουσίας μεταλλικών θραυσμάτων. Λίγο αργότερα η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Τσεχίας ειδοποίησε τους καταναλωτές για κονσέρβα ξινολάχανο της Lidl, στην οποία βρέθηκαν αιχμηρά κομμάτια από τσόφλια κάστανου σε διαφορετικά μεγέθη, και αυτές είναι μόνο κάποιες από τις περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί.

  Η μόλυνση από ξένα υλικά στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων αποτελεί μια κρίσιμη ανησυχία, με την πρόληψη αλλά και την έγκαιρη ανίχνευση να αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο