Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα – Εντοπίστηκαν στα σύνορα φορτία με αιθυλενοξείδιο και 2-χλωροαιθανόλη

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέα ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα - Εντοπίστηκαν στα σύνορα φορτία με αιθυλενοξείδιο και 2-χλωροαιθανόλη
spot_img

Εχθές, 8 Μαρτίου, στο Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF), αναρτήθηκε μια νέα ειδοποίηση από την ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για φορτίο με θρυμματισμένο τσίλι, το οποίο είχε χώρα προέλευσης την Ινδία.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα σύνορα της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και ανάλυση για κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.

Το αποτέλεσμα των αναλύσεων, ήταν να εντοπιστεί οξείδιο του αιθυλενίου σε περιεκτικότητα 0,73 ± 0,36 mg/kg με μέγιστο όριο το 0,02 mg/kg, καθώς και η ουσία 2-χλωροαιθανόλη σε περιεκτικότητα 1,34 ± 0,67 mg/kg.

Τα πιο πάνω αποτελέσματα έφεραν ως αποτέλεσμα την απόρριψη και την κατάσχεση του φορτίου.

Η ειδοποίηση αναφέρει πως το εν λόγω προϊόν δεν εισήλθε ποτέ στην ελληνική αγορά, ενώ ο εντοπιζόμενος κίνδυνος χαρακτηρίστηκε “Σοβαρός“.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο