Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα – Εντοπίστηκαν στα σύνορα φορτία με αιθυλενοξείδιο και 2-χλωροαιθανόλη

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέα ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα - Εντοπίστηκαν στα σύνορα φορτία με αιθυλενοξείδιο και 2-χλωροαιθανόλη
spot_img

Εχθές, 8 Μαρτίου, στο Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF), αναρτήθηκε μια νέα ειδοποίηση από την ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για φορτίο με θρυμματισμένο τσίλι, το οποίο είχε χώρα προέλευσης την Ινδία.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα σύνορα της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και ανάλυση για κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.

Το αποτέλεσμα των αναλύσεων, ήταν να εντοπιστεί οξείδιο του αιθυλενίου σε περιεκτικότητα 0,73 ± 0,36 mg/kg με μέγιστο όριο το 0,02 mg/kg, καθώς και η ουσία 2-χλωροαιθανόλη σε περιεκτικότητα 1,34 ± 0,67 mg/kg.

Τα πιο πάνω αποτελέσματα έφεραν ως αποτέλεσμα την απόρριψη και την κατάσχεση του φορτίου.

Η ειδοποίηση αναφέρει πως το εν λόγω προϊόν δεν εισήλθε ποτέ στην ελληνική αγορά, ενώ ο εντοπιζόμενος κίνδυνος χαρακτηρίστηκε “Σοβαρός“.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο