Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé: Επαναλειτουργία του εργοστασίου απ’ όπου ξεκίνησε η πολύνεκρη επιδημία E. Coli

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνNestlé: Επαναλειτουργία του εργοστασίου απ’ όπου ξεκίνησε η πολύνεκρη επιδημία E. Coli
spot_img

 Το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο της Ευρώπης εδώ και 30 χρόνια.

Οι Αρχές της Γαλλίας έδωσαν το πράσινο φως για να αρχίσει και πάλι τις εργασίες το εργοστάσιο Buitoni της Nestlé, έξω από το Παρίσι, όπου παρασκευάζονται οι πίτσες Fraîch’Up. Αυτές οι πίτσες ήταν η αιτία να δηλητηριαστούν 56 άνθρωποι, τον περασμένο Φεβρουάριο, κυρίως μικρά παιδιά εκ των οποίων δύο έχασαν τη ζωή τους ενώ σημειώθηκαν και 50 περιπτώσεις Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου (HUS). Όλοι οι ασθενείς είχαν καταναλώσει πίτσα buitoni και βρέθηκαν θετικοί στο E. Coli. Το τραγικό περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως  το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο της Ευρώπης εδώ και 30 χρόνια.

Ομάδα 48 οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων 55 θυμάτων, έχουν καταθέσει πολιτική αγωγή 250 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Nestle, για αμέλεια προς τους καταναλωτές και πιέζουν για αλλαγή της νομοθεσίας, με εξονυχιστικούς ελέγχους στη βιομηχανία τροφίμων. Σκοπός τους είναι να λάβουν απαντήσεις για την τραγωδία τους, αλλά και να μην επαναληφθεί το συμβάν.

Οι Γαλλικές αρχές έδωσαν άδεια για μερική επαναλειτουργία του εργοστασίου, μόνο για παραγωγή πίτσας με μαγειρεμένη ζύμη και όχι για την γραμμή παραγωγής της πίτσας  Fraîch’Up παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε ισχυριστεί ότι το E. Coli είχε εντοπιστεί στο αλεύρι με το οποίο παρασκευάστηκε η πίτσα και όχι στις γραμμές παραγωγής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο