Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ελληνικές Αρχές δέσμευσαν στα σύνορα συμπληρώματα διατροφής

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι ελληνικές Αρχές δέσμευσαν στα σύνορα συμπληρώματα διατροφής
spot_img

Τα συμπληρώματα είχαν υψηλή ποσότητα οξειδίου του Αιθυλενίου.

H Ελλάδα ενημέρωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF, για συμπλήρωμα διατροφής από την Ινδία κατατάσσοντας τον κίνδυνο για τους καταναλωτές, στην κατηγορία «σοβαρός». Τα συμπληρώματα εξάγονται εκτός από την Ελλάδα και στην Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα σύνορα της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και ανάλυση σε δείγματα του προϊόντος κατά τη διαδικασία εισαγωγής και εντόπισαν Οξείδιο του Αιθυλενίου σε ποσότητες πολλαπλάσιες από το επιτρεπτό όριο. Το φορτίο δεσμεύτηκε και δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει στη Ελληνική αγορά.

Το οξείδιο του αιθυλενίου είναι μια σημαντική χημική ουσία με πολλαπλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ως αποστειρωτικού παράγοντα και ως πρώτης ύλης στην κατασκευή διαφόρων προϊόντων. Ωστόσο είναι μία ουσία που σύμφωνα με αποφάσεις της ΕΕ ταξινομείται ως καρκινογόνος, μεταλλαξιογόνος και τοξική για την αναπαραγωγή.

 Η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/1396 έχει απαγορεύσει το οξείδιο του αιθυλενίου σε όλα τα πρόσθετα τροφίμων, ανεξαρτήτως προέλευσης του. Οι κανόνες ορίζουν ότι κανένα υπόλειμμα άνω του 0,1 mg/kg αιθυλενοξειδίου — άθροισμα αιθυλενοξειδίου και 2-χλωρο-αιθανόλης που εκφράζεται ως αιθυλενοξείδιο — δεν θα πρέπει να υπάρχει στα πρόσθετα τροφίμων που αναφέρονται στη νομοθεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των μιγμάτων προσθέτων τροφίμων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα