Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιθανός κίνδυνος από Ιταλική σοκολάτα που εισάγεται στην Ελλάδα – Καταγγελία καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠιθανός κίνδυνος από Ιταλική σοκολάτα που εισάγεται στην Ελλάδα - Καταγγελία καταναλωτών
spot_img

Η Γαλλία ενημέρωσε το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών της Ευρώπης για τα επικίνδυνα τρόφιμα.

H Γαλλία μετά από καταγγελία καταναλωτών, ενημέρωσε το ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα (RASFF) για πιθανό κίνδυνο από σοκολάτα που παράγεται στην Ιταλία και εξάγεται σε 5 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Πρόκειται για μαύρες και άσπρες σοκολάτες πραλίνας φουντουκιού. Το προϊόν διανεμήθηκε στη Γαλλία από σουπερμάρκετ ζαχαροπλαστεία και πολυκαταστήματα. Ο λόγος της ανάκλησης είναι η πιθανή παρουσία εντόμων (προνύμφες εντόμων κ.λπ.).

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας Rapell conso της Γαλλίας, αναφέρει ότι η ανάκληση αφορά τις σοκολάτες πραλίνας φουντουκιού Αντζελίνα Advent με ημερομηνία λήξης 31/3/2024 και αριθμό παρτίδας 082023 και συνιστά στους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη σοκολάτα να μην την καταναλώσουν.

H ειδοποίηση του RASFF για την Ελλάδα έχει την επισήμανση Flagged for Follow-Up (ffup), που σημαίνει ότι η χώρα μας αναμένεται να δώσει συνέχεια στην ειδοποίηση και απαιτείται ή μπορεί να χρειαστεί να ολοκληρώσει την αναφορά για την κοινοποιηθείσα υπόθεση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα