Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μόλις ενός έτους τα εκατοντάδες παιδιά που δηλητηριάστηκαν από χυμό μήλου

ΑρχικήPicksNews LineΜόλις ενός έτους τα εκατοντάδες παιδιά που δηλητηριάστηκαν από χυμό μήλου
spot_img

354 τα θύματα της δηλητηρίασης από μόλυβδο σε παιδικό χυμό.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και μειώνεται η μέση ηλικία τους, στην μαζική τροφική δηλητηρίαση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ από τον χυμό μήλου προέλευσης Εκουαδόρ και δεν έχει τέλος… Ο χυμός μήλου είναι μολυσμένος με μόλυβδο και χρώμιο. Παρά τις ενημερώσεις τις ανακοινώσεις και την μαζική ανάκληση των επικίνδυνων προϊόντων, επειδή έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, προφανώς υπάρχουν ακόμα στα νοικοκυριά με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να έχει φτάσει τα 354 (αναφορά του CDC) σε 41 πολιτείες από 321 που αναφέρθηκαν στην τελευταία ενημέρωση στις 3 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον FDA η μέση ηλικία των θυμάτων είναι ένα έτος!

Στο αίμα των παιδιών, βρέθηκε 500 φορές περισσότερος μόλυβδος από τα υψηλότερα ανεκτά επίπεδα και πηγή της μόλυνσης είναι η κανέλα που περιέχουν οι χυμοί WanaBana, Schnucks και Weis. Στη σάλτσα μήλου, που πωλείται σε παιδικές συσκευασίες, η περιεκτικότητα σε μόλυβδο ήταν χιλιάδες φορές υψηλότερη από τα συνιστώμενα επίπεδα ενώ μετά από νέες αναλύσεις βρέθηκε εκτός από μόλυβδος και χρώμιο το οποίο είναι γνωστό καρκινογόνο. Το επίπεδο χρωμίου που ανιχνεύθηκε στα δείγματα κανέλας που υπάρχει μέσα στον χυμό, απέδωσε 1201 και 531 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm).  

Υπενθυμίζεται πως επίτροπος της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ FDA, είχε δηλώσει πως η μόλυνση του προϊόντος οφείλεται σε σκόπιμη ενέργεια και όχι σε αστοχία στην παραγωγή και προστέθηκε μόλυβδος στην κανέλα που περιέχει ο χυμός (προέλευσης Εκουαδόρ) για να αυξηθεί το βάρος του προϊόντος.

Η κατάποση χρωμίου που υπερβαίνει τις διατροφικές συστάσεις μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακό άλγος, ναυτία, έμετο, διάρροια, αναιμία και νεφρική και ηπατική δυσλειτουργία.

Τα παιδιά με έκθεση σε μόλυβδο μπορεί να μην έχουν εμφανή οξέα συμπτώματα. Ωστόσο, ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα μολύβδου έχουν συσχετιστεί με προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς, προβλήματα ακοής και ομιλίας και επιβράδυνση της ανάπτυξης και ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί ως χαμηλότερο IQ, μειωμένη ικανότητα προσοχής και χαμηλή απόδοση στο σχολείο. Τα παιδιά που εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες μολύβδου μπορεί να αναπτύξουν συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από μόλυβδο, συμπεριλαμβανομένων

  • Κοιλιακό άλγος, δυσκοιλιότητα και ναυτία
  • Αναιμία
  • Αδυναμία και κόπωση
  • Σοβαρά νευρολογικά συμπτώματα (συμπεριλαμβανομένων επιληπτικών κρίσεων, εγκεφαλοπάθειας και κώματος).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα