Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
19.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα 7 πιο άχρηστα μαγειρικά εργαλεία που οι σεφ λένε ότι είναι σπατάλη χρημάτων

ΑρχικήΟικιακάΤα 7 πιο άχρηστα μαγειρικά εργαλεία που οι σεφ λένε ότι είναι σπατάλη χρημάτων
spot_img

Από τηγάνια “όλα σε ένα” μέχρι κόφτες για… τα πάντα.

   Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλέον, όπως το Instagram ή το TikTok, έχουν αποδειχθεί κάτι σας “σύμβουλοι ζωής” και “εγχειρίδια οικιακών μαγείρων”, και μπορούν να αποδειχθούν πράγματι βοηθητικά για εκείνους που είναι ικανοί να φιλτράρουν μια πληροφορία. Ειδικότερα οι επίδοξοι μάγειρες, μπορούν να συμβουλευτούν εκτός από συνταγές και διαφορά οικιακά gadgets. Δεν ανταποκρίνονται όλα βέβαια στις προσδοκίες και ορισμένοι επαγγελματίες σεφ αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους. 

   Μια ομάδα επαγγελματιών της κουζίνας, παραθέτει στο HuffingtonPost, 8 οικιακά εργαλεία που κατά τους ίδιους δεν αξίζει να επενδύσετε.

1. Κόφτες λαχανικών και βοτάνων

    Για όσους έχουν σωματικούς περιορισμούς, οι κόφτες λαχανικών μπορεί να είναι σωτήριοι. Αλλά όσοι πραγματικά το έχετε με το μαχαίρι, δεν χρειάζεται να επενδύσετε στο εργαλείο αυτό. Πριν από μερικά χρόνια παρατηρήθηκε άνοδος των συσκευών που είναι σχεδιασμένες να κόβουν τα κολοκυθάκια σε λεπτές κορδέλες και άλλες μορφές εξειδικευμένων συσκευών κοπής φρούτων, λαχανικών και βοτάνων γνώρισαν παρόμοια αύξηση δημοτικότητας. Αλλά σύμφωνα με τον Manuel Hewitt, ιδιοκτήτη και τον εκτελεστικό σεφ του The Barrel Room στο Σαν Φρανσίσκο, αυτά τα αντικείμενα δεν αξίζουν τα χρήματα ή το χώρο του συρταριού στην κουζίνα.

2. Πρέσες σκόρδου

   Σε παρόμοια σημείωση, τα πιεστήρια σκόρδου, τα οποία υπάρχουν αποκλειστικά για να κόψουν τις σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομμάτια, δεν θεωρούνται κρίσιμα εργαλεία από τον Scott Smith, επικεφαλής σεφ του The Oarsman στο Marlow του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Smith διαπιστώνει ότι, όταν χρησιμοποιεί μια πρέσα σκόρδου, «το σκόρδο ανεβαίνει γύρω από την άκρη και κάνει ένα χάος, και η πρέσα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καθαριστεί από τον χρόνο που “εξοικονομείται” συνθλίβοντας το σκόρδο». Προσθέτοντας μια πρέζα χοντρό αλάτι στο σκόρδο καθώς το συνθλίβετε με την πλευρά του μαχαιριού μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πάστα που είναι λιγότερο ογκώδης, αλλά πολύ γευστική.

3. Σκεύη ρυζιού

    Πολλοί σπιτικοί μάγειρες πιθανότατα θα διαφωνήσουν με αυτό, καθώς οι κουζίνες ρυζιού είναι τόσο δημοφιλείς. Σε τελική ανάλυση, είναι ευκολία να προσθέτετε το νερό και το ρύζι και να το αφήνετε να ετοιμαστεί μόνο του χωρις συνεχή παρακολούθηση. Αλλά αν φιλοδοξείτε να μαγειρέψετε μια τέλεια μερίδα ρυζιού, ο Oscar Gonzalez, διευθυντής φαγητού και ποτών του Hard Rock Hotel New York, δεν θεωρεί ότι το σκεύος ρυζιού είναι η σωστή κίνηση. Αντιθέτως, προτρέπει τους οικιακούς μάγειρες να μαγειρέψουν το ρύζι παραδοσιακά, “χρειάζεται τον ίδιο χρόνο και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο αφράτο ρύζι με την ικανότητα να προσθέτετε στρώματα γεύσης».

4. Κλασικές εστίες ταχύτητας

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ένθερμοι οπαδοί του Instant Pot (πολυμάγειρας ) ήταν αρκετοί και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεχείλισαν από μαρτυρίες σχετικά με το πόσο εύκολο ήταν να φτιάξεις ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση χύτρας ταχύτητας του Instant Pot. Αυτό προκάλεσε ανανεωμένο ενδιαφέρον για όλους τους τύπους χύτρας ταχύτητας, με μερικούς ερασιτέχνες καλοφαγάδες να αποφασίζουν να αποφύγουν το μοντέρνο Instant Pot υπέρ μιας πιο αναλογικής έκδοσης μαγειρικής εστίας. Ο Jason Goldstein, σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, λέει: “Είναι μαγικό όταν βλέπεις παϊδάκια και σκληρά κομμάτια κρέατος να μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα από τη χαμηλή και αργή μέθοδο που χρησιμοποιείτε σε μια αργή κουζίνα”. Ωστόσο, όσον αφορά τις κλασικές χύτρες ταχύτητας, ο Goldstein προειδοποιεί ότι «είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθούν από όσο νομίζετε. Αν δεν έχει ρυθμιστεί στη σωστή θερμοκρασία, μπορεί να καταστρέψεις το φαγητό σου και αν δεν είναι καλά κλειδωμένο, μπορεί πραγματικά να βλάψεις τον εαυτό σου». Επίσης, οι χύτρες ταχύτητας είναι δυσκίνητες και καταλαμβάνουν χώρο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι εκτελούν μόνο μία λειτουργία.

5. Τηγάνια “όλα σε ένα”

Αυτά τα τηγάνια με καπάκι που ισχυρίζονται ότι «σιγοβράζουν, ψήνουν, αχνίζουν, στραγγίζουν, σοτάρουν, τηγανίζουν, βράζουν, σερβίρουν και αποθηκεύουν» και ο ενθουσιασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γύρω από το Always Pan ενέπνευσε άλλες επωνυμίες να κυκλοφορήσουν το δικό τους all-in-one. Αλλά δυστυχώς, ορισμένοι σεφ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εγκυρότητα των ισχυρισμών του Always Pan «κάντε τα όλα». «Το κύριο μέλημά μου είναι η κακή κατανομή της θερμότητας, η οποία μπορεί να είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για συνταγές που απαιτούν ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας», δήλωσε ο Kevin Ashton, πρώην σεφ εστιατορίου και σημερινός σύμβουλος μαγειρικής για το Restaurantji.

6. Μίνι μπλέντερ

Ένα μπλέντερ που είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος για ένα μόνο ποτό απευθύνεται σε πολλούς κατοίκους μικρών χώρων (συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος επεξεργασίας φαγητού μας) και ο Akhtar Nawab, εκτελεστικός σεφ του Alta Calidad στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και συν-διευθύνων σύμβουλος του Hospitality HQ, παραδέχεται ότι τα μίνι μπλέντερ, είναι εξαιρετικά για την παρασκευή smoothies και είναι οικονομικά. Αλλά αποφεύγει να κρατήσει ένα στη δική του κουζίνα γιατί «τα βρίσκει περιοριστικά» και προτιμά να επενδύσει σε ένα ισχυρό μπλέντερ που μπορεί να συνδυάσει τα συστατικά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

7. Μαγειρικά φλόγιστρα

Ένα φλόγιστρο στην κουζίνα μπορεί να είναι απαραίτητο για μια τέλεια κρεμ μπρουλέ και μπορεί να είναι ένας γρήγορος, εύκολος και αναμφισβήτητα διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε μια νότα ροδίσματος και καραμελοποίησης σχεδόν σε οτιδήποτε. Δυστυχώς, όπως λέει ο Casey Doody, ζαχαροπλάστης του Boka Restaurant Group στο Σικάγο, «αυτά τα μικρά φλόγιστρα είναι ιδανικά για χρήση μερικές φορές, αλλά αυτό που μπορεί να μην καταλαβαίνουν οι σπιτικοί μάγειρες είναι ότι δεν έρχονται με επιπλέον βουτάνιο. , και θα πρέπει να αγοράσουν τα κουτάκια βουτανίου ξεχωριστά για να τα ξαναγεμίσουν». Αυτά τα κόστη μπορεί να αθροιστούν και η φωτιά που προκύπτει από αυτά «δεν είναι πολύ ισχυρή. Επιπλέον, οι πυρσοί σπάνε εύκολα». Αντ΄αυτού ο Doody συμβουλεύει τους ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες να πάρουν ένα κανονικό φλόγιστρο. Εκτός από την κρεμ μπρουλέ και τη μαρέγκα, η Doody χρησιμοποιεί το φλόγιστρο «για να ζεστάνω το μαχαίρι μου όταν κόβω μπράουνι, κέικ, cheesecake, είναι το μυστικό μου για να αποκτήσω αιχμηρές καθαρές άκρες!».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.

Θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο

Οι τροφικές δηλητηριάσεις στα νοσοκομεία, είναι ένας υποτιμημένος αλλά υπαρκτός και σοβαρός κίνδυνος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα