Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλάτα αγγουριού: Η τελευταία τάση του TikTok με 558 εκατομμύρια προβολές

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΣαλάτα αγγουριού: Η τελευταία τάση του TikTok με 558 εκατομμύρια προβολές
spot_img

Πως να φτιάξετε τη περιβόητη σαλάτα που έχει πολλά οφέλη για την υγεία του εντέρου.

     Η τρέχουσα γαστρονομική μόδα στο TikTok τον τελευταίο καιρό είναι το hashtag #cucumbersalad, με 558 εκατομμύρια προβολές μόνο αυτήν την εβδομάδα και 30 εκατομμύρια χρήστες αναζητούν το #cucumbersaladrecipe.

    Το αγγούρι, που ουσιαστικά είναι πιο κοντά σε φρούτο αφού ανήκει στην οικογένεια κολοκυνθοειδών όπως το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι, περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά ενώ είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες, λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Διαθέτει βιταμίνη Κ, σε ποσοστό 57% της συνιστώμενης ημερήσιας τιμής, σε ένα μόνο αγγούρι, βοηθά στην πήξη του αίματος και διαφυλάσσει την υγεία των οστών. Επίσης η βιταμίνη Α που περιέχει, βοηθά στην όραση, το ανοσοποιητικό σύστημα και την αναπαραγωγή και παράλληλα εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και τα νεφρών. Μπορούν επίσης να παρατηρηθούν οφέλη για το δέρμα σε εξωτερικές χρήσης, όπως, απαλύνοντας το πρήξιμο στα μάτια.

   Τα αγγούρια είναι βασικό συστατικό πολλών καθημερινών σαλατών, αποτελούνται 95% από νερό και έχουν δροσιστική και αναζωογονητική επίδραση, και οι ειδικοί λένε ότι μια ολόκληρη σαλάτα με αγγούρι έρχεται με μια σειρά από πιθανά οφέλη, όπως:

  • Ενυδάτωση και αποτοξίνωση σε όλο το σώμα
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους
  • Συμβάλλει σε πιο λαμπερό δέρμα 
  • Βοηθά την πέψη
  • Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

    Αλλά ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της σαλάτας αγγουριού που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή τις τροφές μας μπορεί να βρεθεί στο έντερο. “Εκτός από ένα νόστιμο σνακ μεταξύ των γευμάτων, η viral αγγουροσαλάτα του TikTok προσφέρει πολλά οφέλη για το σώμα σας, κυρίως βελτιώνοντας την υγεία του εντέρου σας”, εξηγεί η Rhysa Phommachanh, ειδικός υγείας στο Landys Chemist. «Η βελτίωση της υγείας του εντέρου σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να είναι η ρίζα της βελτίωσης της γενικής σας υγείας, από τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου έως τις τακτικές και χωρίς πόνο κενώσεις». «Οι πλούσιες διαλυτές φυτικές ίνες που βρίσκονται στα αγγούρια δρουν επίσης θετικά στο στομάχι και βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης μας διασπώντας και απορροφώντας τα θρεπτικά συστατικά· αυτό μας βοηθά να αποφύγουμε τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα», προσθέτει η Phommachanh.

    Επίσης το τουρσί των αγγουριών έχει βρεθεί ότι ενισχύει περαιτέρω αυτά τα οφέλη, καταλήγει. «Όταν ζυμώνονται, έστω και λίγο όπως ενθαρρύνει η συνταγή, τα αγγούρια είναι πλούσια σε προβιοτικά, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξη ανθυγιεινών βακτηρίων στο στομάχι σας και τελικά αποτρέπει μικρά στομαχικά προβλήματα», συνεχίζει η Phommachanh. Φυσικά, θα πρέπει να προσέχετε πόσο από τη σαλάτα καταναλώνετε σε εβδομαδιαία βάση, ειδικά εάν θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού.

Η Phommachanh περιγράφει τα έξι απλά βήματα για να αναδημιουργήσετε την σαλάτα αγγουριού:

1  Κόψτε τα αγγούρια σας σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και προσθέστε τα σε ένα μπολ

2  Ρίξτε λίγο αλάτι, αυτό βοηθά στην αποστράγγιση της υπερβολικής υγρασίας και αφήστε τα αγγούρια να καθίσουν για 5 λεπτά (5 λεπτά είναι εντάξει, δεν θέλετε να αφαιρέσετε πολύ από το φυσικό νερό του αγγουριού!)

3  Στεγνώστε και ρίξτε λίγο σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι

4  Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ανακατέψτε

5  Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού και 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

6  Ανακατέψτε καλά και απολαύστε!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα