Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πολλά κρούσματα HUS από E. coli στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠολλά κρούσματα HUS από E. coli στην Ιταλία
spot_img

Το 2022 αναφέρθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός HUS από το 1988 που ξεκίνησε η καταγραφή από το Ιταλικό Μητρώο Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου.

To Ιταλικό Μητρώο Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου  (HUS) δημοσιοποίησε τις ετήσιες καταγραφές HUS για το 2022 μία χρονιά που αναφέρθηκε ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η επιτήρηση το 1988. Την περασμένη χρονιά σημειώθηκαν 91 κρούσματα HUS στην γειτονική χώρα. Το HUS είναι μια σοβαρή επιπλοκή που σχετίζεται με τη μόλυνση από E. coli που προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια και μπορεί να οδηγήσει σε δια βίου, σοβαρά προβλήματα υγείας και θάνατο.

Συνολικά, 89 ασθενείς ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών λέει το Food safety news. Η διάμεση ηλικία για τα κρούσματα το 2022 ήταν 3,5 ετών! Οι ασθενείς προέρχονταν από 16 περιοχές. Σε τρεις περιπτώσεις η ασθένεια συνδέθηκε με ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ σε μία περίπτωση, το HUS καταγράφηκε σε αλλοδαπό πολίτη που διέμενε στην Ιταλία.

Ο αριθμός είναι χαμηλότερος στη Γαλλία με 128 κρούσματα τα οποία αναμένεται να αυξηθούν λόγω της επιδημίας που συνδέεται με τις κατεψυγμένες πίτσες μάρκας Nestlé Buitoni Fraîch’Up.

Το 2021 στην Ευρώπη, αναφέρθηκαν 365 περιπτώσεις HUS και τέσσερα παιδιά πέθαναν. Η πλειοψηφία ήταν στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες από 0 – 4 και από 5 – 14 ετών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα