ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαGalaxy: Το ελληνικό ξύδι "θαύμα" που ταξιδεύει στα πέρατα της γης!

Galaxy: Το ελληνικό ξύδι “θαύμα” που ταξιδεύει στα πέρατα της γης!

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Πολυβραβευμένη “Galaxy” με την ποικιλία μπαλσάμικων ξιδιών συνομιλεί με το Cibum στη Detrop.

Της Δέσποινας Χάρου

- Advertisement -

Κατά τη βόλτα μου στη Detrop, που έγινε 18-20 Φεβρουαρίου στη ΔΕΘ – HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, ως λάτρης του ξυδιού και του μπαλσάμικου, έπεσε το μάτι μου στην εταιρεία Galaxy, που παράγει διάφορα είδη ξυδιού, μουστάρδας, μπάρμπεκιου sauce καθώς και χυμό λεμόνι. Η Galaxy διαθέτει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία κρέμας μπαλσάμικου όπως, με ρόδι, πορτοκάλι, μέλι και σύκο.

Συνεπής στο ραντεβού της με τη Detrop τα τελευταία 20 χρόνια κρατάει συνεχή επαφή με τον
καταναλωτή, όπως μας είπε ο συνιδρυτής της εταιρίας κ. Πολυχρόνης Μαβίδης, τα λόγια του οποίου με έκαναν να καταλάβω πόση σημασία έχει για την Galaxy η ποιότητα αλλά και η γεύση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως η εταιρία κατάφερε να αποσπάσει 7 βραβεία ανώτερης γεύσης από το International Taste Institute και το International Taste & Quality Institute, σε κρέμες μπαλσάμικο, μπάρμπεκιου sauce καθώς και για τη μουστάρδα.

- Advertisement -

Το αξιοσημείωτο είναι πως κάθε φορά που συμμετείχε στο διαγωνισμό η εταιρία, αποσπούσε και ένα βραβείο. Ωστόσο η Galaxy συμμερίζεται και τη βιωσιμότητα. Όπως μας ανέφερε ο κ. Μαβίδης,
η παραγωγή των συσκευασιών στο 90% είναι δική τους και αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό. Επιπλέον τον Οκτώβριο του 2021 η εταιρία προέβη σε συρρίκνωση του πάχους του πλαστικού κατά 10%, εξοικονομώντας 21 τόνους πλαστικού ετησίως.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα παραγωγής που το 2020 παρουσίασε ανάπτυξη κατά 30%, εξάγει προϊόντα σε 20 χώρες, αγορές που αποτελούν το 35% του τζίρου της. Μια εντατική προσπάθεια, θα λέγαμε, να αναδειχθούν τα ελληνικά προϊόντα και μαζί με αυτά και η ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος