Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προειδοποίηση FSA για σαλμονέλα σε κοτόπουλα Πολωνίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροειδοποίηση FSA για σαλμονέλα σε κοτόπουλα Πολωνίας
spot_img

200 κρούσματα σαλμονέλωσης από κοτόπουλα και αυγά στη Βρετανία.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα, που συνδέεται με προϊόντα πουλερικών που εισάγονται στη Βρετανία από την Πολωνία, η Αρχή ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας (FSA) υπενθυμίζει στους καταναλωτές τις συμβουλές της για τον ασφαλή χειρισμό και το μαγείρεμα. Υπήρξαν πάνω από 200 περιπτώσεις σαλμονέλωσης σε ανθρώπους που προκαλούνται από συγκεκριμένα γενετικά στελέχη Salmonella Enteritidis που έχουν συνδεθεί με προϊόντα πουλερικών όπως το κρέας και τα αυγά.

  • Ακολουθήστε τις οδηγίες μαγειρέματος και αποθήκευσης στην ετικέτα του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μαγειρέματος και της θερμοκρασίας – αυτό είναι σημαντικό για να διασφαλίσετε ότι το φαγητό είναι ασφαλές όταν καταναλώνεται
  • Χρησιμοποιήστε ή καταψύξτε τα προϊόντα μέχρι την ημερομηνία χρήσης τους
  • Πλένετε καλά τα χέρια μετά το χειρισμό ωμών προϊόντων πουλερικών
  • Ποτέ μην πλένετε ωμά προϊόντα πουλερικών
  • Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες και τα σκεύη με ζεστό σαπουνόνερο μετά από επαφή με ωμά πουλερικά
  • Ζεστάνετε μόνο μια φορά το μαγειρεμένο και κατεψυγμένο κρέας

Η FSA βρίσκεται σε συζητήσεις με αξιωματούχους στην Πολωνία και την ΕΕ για να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των πουλερικών και των αυγών που εισάγονται από την Πολωνία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο