200 κρούσματα σαλμονέλωσης από κοτόπουλα και αυγά στη Βρετανία.
Μετά την αύξηση των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα, που συνδέεται με προϊόντα πουλερικών που εισάγονται στη Βρετανία από την Πολωνία, η Αρχή ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας (FSA) υπενθυμίζει στους καταναλωτές τις συμβουλές της για τον ασφαλή χειρισμό και το μαγείρεμα. Υπήρξαν πάνω από 200 περιπτώσεις σαλμονέλωσης σε ανθρώπους που προκαλούνται από συγκεκριμένα γενετικά στελέχη Salmonella Enteritidis που έχουν συνδεθεί με προϊόντα πουλερικών όπως το κρέας και τα αυγά.
- Ακολουθήστε τις οδηγίες μαγειρέματος και αποθήκευσης στην ετικέτα του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μαγειρέματος και της θερμοκρασίας – αυτό είναι σημαντικό για να διασφαλίσετε ότι το φαγητό είναι ασφαλές όταν καταναλώνεται
- Χρησιμοποιήστε ή καταψύξτε τα προϊόντα μέχρι την ημερομηνία χρήσης τους
- Πλένετε καλά τα χέρια μετά το χειρισμό ωμών προϊόντων πουλερικών
- Ποτέ μην πλένετε ωμά προϊόντα πουλερικών
- Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες και τα σκεύη με ζεστό σαπουνόνερο μετά από επαφή με ωμά πουλερικά
- Ζεστάνετε μόνο μια φορά το μαγειρεμένο και κατεψυγμένο κρέας
Η FSA βρίσκεται σε συζητήσεις με αξιωματούχους στην Πολωνία και την ΕΕ για να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των πουλερικών και των αυγών που εισάγονται από την Πολωνία.