ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Ανακαλείται κινέζικο ταψί από το JUMBO - Μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών στο...

Προσοχή: Ανακαλείται κινέζικο ταψί από το JUMBO – Μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών στο τρόφιμο

1 λεπτά ανάγνωσης

Η ανάλυση έδειξε μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος του ταψιού στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή.

H Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διερεύνηση αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία ενός ταψιού, το οποίο εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Β’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους. Από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειας του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή.
Συγκεκριμένα πρόκειται για αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 45,5×30,5x7cm και Lot No: B65AM2140-3, προέλευσης Κίνας, το οποίο διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «JUMBO ΑΕΕ».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να
μην το χρησιμοποιήσουν.

- Advertisement -

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σύνδεση μεταξύ χαρακτηριστικών αυτισμού και διατροφής της μητέρας στην εγκυμοσύνη διαπιστώνει μελέτη ελληνικών Πανεπιστημίων

Νέα ελληνική έρευνα εξετάζει πώς η μεσογειακή διατροφή στην εγκυμοσύνη σχετίζεται με χαρακτηριστικά του αυτισμού στην προεφηβική ηλικία.

Στο μικροσκόπιο οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ: Νέο σύστημα αξιολόγησης της εποπτείας για την ασφάλεια τροφίμων (ΚΥΑ 56443/2026)

Η ΚΥΑ 56443/2026 θεσπίζει νέο σύστημα αξιολόγησης του ΕΦΕΤ με δείκτες απόδοσης, στόχους και ετήσια αξιολόγηση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Σχεδόν 60 χώρες και η Ελλάδα, εμπλέκονται στο σκάνδαλο μεγάλης βιομηχανίας κρέατος – 176 follow-ups στο RASFF και συνεχείς ανακλήσεις

Η ευρωπαϊκή έρευνα επεκτείνεται με διαρκή updates, νέες χώρες, νέα προϊόντα και επίσημες ανακλήσεις λόγω άγνωστης μικροβιολογικής κατάστασης.