Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
24.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Coca-Cola 3Ε: Επενδύσεις βιωσιμότητας 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο ΑΥΡΑ στο Αίγιο

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαCoca-Cola 3Ε: Επενδύσεις βιωσιμότητας 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο ΑΥΡΑ στο Αίγιο
spot_img

Στόχος το εργοστάσιο φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ, να γίνει κλιματικά ουδέτερο έως το 2025.

Έχοντας ως στόχο να γίνει το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025 η Coca-Cola Τρία Έψιλον συνεχίζει τις επενδύσεις στην παραγωγική της μονάδα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε εχθές στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, γενική διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο, «με επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει από το 2017 και θα συνεχίσουν έως το 2025, οι οποίες ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ αποτελεί μονάδα πρότυπο καινοτομίας και βιωσιμότητας. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τον στόχο του εργοστασίου να γίνει κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025, Είναι μία στιγμή ορόσημο για την εταιρεία μας και για την στρατηγική μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, με όραμα έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

   Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε υλοποιήσει επένδυση 8 εκατ. ευρώ το 2017 σε νέα γραμμή με δυνατότητα παραγωγής 72.000 φιάλες/ώρα. Παράλληλα, ολοκληρώνοντας σημαντικές επενδύσεις έχει αναβαθμίσει περαιτέρω τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις στη μονάδα του Αιγίου προκειμένου να ισχυροποιηθεί η δυναμική του εργοστασίου. 

   Όπως ανακοινώθηκε εχθές, στο τέλος του Μαΐου θα κυκλοφορήσει στην αγορά η νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με μη αποσπώμενο καπάκι. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, συμβάλλοντας ώστε περισσότερα από 250 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.

   Το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ έχει λάβει Platimun διάκριση AWS για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων. Χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και μειώνει διαρκώς το δείκτη κατανάλωσης ενέργειας. Από το 2016 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων του, 23% κατά μέσο όρο. Παράλληλα, είναι ένα εργοστάσιο μηδενικών απορριμμάτων καθώς ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 100% των απορριμμάτων του. Οι βιώσιμες πρακτικές του, το κατατάσσουν δεύτερο σε δείκτες χρήσης νερού και ενέργειας ανάμεσα σε όλα τα εργοστάσια νερού στις 29 χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Coca-Cola HBC.

   Επίσης, η Coca- Cola Τρία Έψιλον θα υλοποιήσει ένα στοχευμένο πλάνο ενεργειών για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου. Με τον στόλο των περονοφόρων του εργοστασίου να είναι ήδη 100% ηλεκτρικός και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας να γίνεται ήδη από 100% ανανεώσιμες πηγές, τα επόμενα βήματά για την επίτευξη του στόχου εστιάζουν στον μηδενισμό των άμεσων εκπομπών με αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων και καθαρών πηγών ενέργειας στο 100% από 91% που βρίσκεται τώρα, στη χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης νερού με την αντικατάσταση του LPG με ηλεκτρικές αντιστάσεις, καθώς επίσης και στην ελαχιστοποίηση των έμμεσων εκπομπών της ευρύτερης εφοδιαστικής αλυσίδας, μειώνοντας τις εκπομπές από τη πρωτογενή και δευτερογενή συσκευασία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Παρειδωλία: Βλέπετε κι εσείς πρόσωπα στον καφέ ή στο καμένο τοστ; Δεν είστε οι μόνοι!

Πως το φαινόμενο της παρειδωλίας, βοήθησε στην επιβίωση των προγόνων μας.

ΕΕ – Πρόσθετα: Εγκρίθηκε το ξίδι ως ρυθμιστής οξύτητας – Και το όνομα αυτού Ε 267

Για πρώτη φορά το ξίδι στον ενωσιακό κατάλογο προσθέτων τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα