Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόσθετα τροφίμων: “Πόρτα” από την EFSA σε κινέζικη εταιρεία για το ένζυμο τροφίμων γλυκάνη 1,4-α-γλυκοσιδάση

ΑρχικήPicksNews LineΠρόσθετα τροφίμων: "Πόρτα" από την EFSA σε κινέζικη εταιρεία για το ένζυμο τροφίμων γλυκάνη 1,4-α-γλυκοσιδάση
spot_img

Η γλυκάνη 1,4-α-γλυκοσιδάση προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε διεργασίες ψησίματος, επεξεργασία δημητριακών, φρούτων και λαχανικών, στη ζυθοποιία, στην απόσταξη αλκοόλης στην επεξεργασία ζύμης κ.α.

Το ένζυμο τροφίμων γλυκάνη 1,4-α-γλυκοσιδάση, παράγεται με ένα μη γενετικά τροποποιημένο στέλεχος Aspergillus niger από την Beijing Shifa Technology & Trade Co., Ltd.

Η Beijing Shifa Technology & Trade Co., Ltd, που ιδρύθηκε το 1992 υπό την Sinolight Corporation of China Poly Group (Global Fortune 500), είναι μια κρατική θυγατρική του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών της Κίνας για τις βιομηχανίες τροφίμων και ζύμωσης. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει μεγαλώσει και διευρύνει το επιχειρηματικό της πεδίο. Η εταιρεία όχι μόνο εξάγει ένζυμα, βιταμίνες, άλλα πρόσθετα στη βιομηχανία τροφίμων και τις πρώτες ύλες φαρμάκων στην Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αμερική, αλλά παρέχει επίσης τεχνικές λύσεις και υπηρεσίες, βασιζόμενη στην China National Research Institute of Food & Fermentation Industries Limited Corporation.

Η Beijing Shifa Technology & Trade Co υπέβαλε αίτημα στην EFSA για έγκριση του ενζύμου τροφίμων γλυκάνη 1,4-α-γλυκοσιδάση,που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε διεργασίες ψησίματος, διεργασίες σε δημητριακά, στην ζυθοποιία, στην επεξεργασία φρούτων και λαχανικών για την παραγωγή χυμού, στην παραγωγή απόσταξης αλκοόλης, στην επεξεργασία αμύλου για την παραγωγή σιροπιών γλυκόζης και άλλων προϊόντων υδρόλυσης αμύλου, και στην επεξεργασία ζύμης.

Η επιτροπή της EFSA που κλήθηκε να αξιολογήσει την γλυκάνη 1,4-α-γλυκοσιδάση αποφάνθηκε ότι ελλείψει επαρκών στοιχείων για τον χαρακτηρισμό της πηγής του ενζύμου τροφίμων, της μεθόδου παραγωγής του, του χημικού χαρακτηρισμού του και της δυνητικής αλλεργιογονικότητας του, σε συνδυασμό με την απουσία εκθέσεων μελετών για τοξικολογικά δεδομένα και ανεπαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες παρασκευής τροφίμων, δεν μπορεί να αξιολογήσει την ασφάλεια του ενζύμου τροφίμων γλυκάνης 1,4-α-γλυκοσιδάσης από άγνωστο στέλεχος του Aspergillus niger.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα