Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόσθετα Τροφίμων: “Πόρτα” από την EFSA στο κόμμι γκουάρ σε βρεφικές και παιδικές τροφές

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠρόσθετα Τροφίμων: "Πόρτα" από την EFSA στο κόμμι γκουάρ σε βρεφικές και παιδικές τροφές
spot_img
spot_img

Επαναξιολόγηση από την EFSA για το κόμμι γκουάρ (E 412).

Το κόμμι γκουάρ (E 412) επαναξιολογήθηκε το 2017 από την πρώην ομάδα της EFSA για τα πρόσθετα τροφίμων και τις πηγές θρεπτικών ουσιών που προστίθενται στα τρόφιμα (ANS). Σε συνέχεια της αξιολόγησης αυτής, ζητήθηκε από την ομάδα για τα πρόσθετα τροφίμων και τις αρωματικές ύλες (FAF) να αξιολογήσει την ασφάλεια του κόμμεος γκουάρ (E 412) για τις χρήσεις του ως προσθέτου τροφίμων σε τρόφιμα για βρέφη ηλικίας κάτω των 16 εβδομάδων που ανήκουν στις κατηγορίες τροφίμων 13.1.1 (Παρασκευάσματα για βρέφη) και 13.1.5.1 (Διαιτητικά τρόφιμα για βρέφη για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς και ειδικά παρασκευάσματα για βρέφη).

Επιπλέον, ζητήθηκε από την ομάδα FAF να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που είχαν ήδη εντοπιστεί κατά την επαναξιολόγηση του προσθέτου τροφίμων όταν χρησιμοποιείται σε τρόφιμα για τον γενικό πληθυσμό. Η διαδικασία περιλάμβανε τη δημοσίευση πρόσκλησης υποβολής στοιχείων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους υπευθύνους επιχειρήσεων να παράσχουν τις ζητούμενες πληροφορίες για την ολοκλήρωση της εκτίμησης κινδύνου.

Η ομάδα της EFSA, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα υποβληθέντα δεδομένα δεν επαρκούν για την υποστήριξη της ασφαλούς χρήσης του πρόσθετου E 412, σε τρόφιμα για βρέφη (ηλικίας κάτω και άνω των 16 εβδομάδων) και μικρά παιδιά σύμφωνα με την FC 13.1.1, 13.1.5.1 και 13.1.5.2. Επιπλέον, η ειδική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τεχνικά δεδομένα που παρασχέθηκαν υποστηρίζουν περαιτέρω τροποποιήσεις των προδιαγραφών για το E 412 που ορίζονται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 231/2012 της Επιτροπής.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα