Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το Βέλγιο ανακαλεί δημοφιλές φυτικό παιδικό σιρόπι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο Βέλγιο ανακαλεί δημοφιλές φυτικό παιδικό σιρόπι
spot_img
spot_img

Περιέχει απαγορευμένο πρόσθετο.

Μετά από ειδοποίηση μέσω του RASFF (Ευρωπαϊκό σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές), η Αρχή Ασφάλειας τροφίμων του Βελγίου FASFC, ανακοίνωσε την ανάκληση παιδικού σιροπιού για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Πρόκειται για συμπλήρωμα διατροφής από το βότανο Σαμπούκος ο Μελανός (Sambucus Nigra-Black Elderberry) και Σμέουρου. Η ανάκληση έγινε διότι το σιρόπι βρέθηκε να περιέχει το πρόσθετο Ε 202 (σορβικό κάλλιο)  το οποίο δεν επιτρέπεται σε αυτό το προϊόν.

Η FASFC απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιήσουν το προϊόν και να το επιστρέψουνι στο σημείο πώλησης από όπου αγοράστηκε.

Περιγραφή προϊόντος:

Ονομασία προϊόντος: σιρόπι «για παιδιά» με βάση το εκχύλισμα σαμπούκου

Μάρκα: Sambucol

Όλες οι ημερομηνίας και όλοι οι αριθμοί παρτίδας

Τι είναι το σορβικό κάλιο

Το σορβικό κάλιο (E202) είναι ένα συντηρητικό τροφίμων που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιομηχανία αρτοποιίας για την πρόληψη της μούχλας και των παθογόνων μικροβίων. Η επισήμανση αυτού του συντηρητικού στις δηλώσεις συστατικών είναι “σορβικό κάλιο» ή “E 202“. Επιτρέπεται η χρήση του βάση των κανονισμών της ΕΕ στα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και έχει την κωδικοποίηση (Ε 200 Σορβικό οξύ, Ε 201 Σορβικό νάτριο, Ε 202 Σορβικό κάλιο). Το σορβικό κάλιο παράγεται βιομηχανικά με συνδυασμό υδροξειδίου του καλίου και σορβικού οξέος για τη δημιουργία ενός άλατος καλίου.

Η μέγιστη αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη, για ανθρώπινη κατανάλωση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων EFSA, είναι 25 mg/kg ή 1750 mg ημερησίως για έναν μέσο ενήλικα (70 kg). Αυτή είναι μια χαμηλή δόση, η οποία μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί, ειδικά τρώγοντας πολλά υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα