ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων"Σαφάρι" ελέγχων για νοθευμένα προϊόντα

“Σαφάρι” ελέγχων για νοθευμένα προϊόντα

1 λεπτά ανάγνωσης

Σε «σαφάρι» ελέγχων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ και των ΔΑΟΚ. Από τις 15 Δεκεμβρίου οι έλεγχοι της αγοράς έχουν εντατικοποιηθεί, ιδιαίτερα στις εισόδους της χώρας προκειμένου να αποτραπούν νοθείες προϊόντων κα παράνομες ελληνοποιήσεις.

Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να προστατευθούν οι παραγωγοί και οι καταναλωτές αλλά και να εξαλειφθούν φαινόμενα που δυσφημούν τα ελληνικά προϊόντα.

- Advertisement -

Άλλωστε, με απόφαση του ΥπΑΑΤ Σπήλιου Λιβανού έχει συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την Γ.Γ. του υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου που ως έργο έχει τον συντονισμό διενέργειας των επίσημων ελέγχων στην αλυσίδα διακίνησης κρέατος και της συμμόρφωσης της αγοράς με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.