Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
15.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σπάνιος τύπος σαλμονέλας προκαλεί 31 ασθένειες στη Νορβηγία

ΑρχικήΝέαΣπάνιος τύπος σαλμονέλας προκαλεί 31 ασθένειες στη Νορβηγία
spot_img

Η Salmonella Agona είναι ένας σπάνιος τύπος σαλμονέλας στη Νορβηγία και την Ευρώπη. Προς το παρόν γίνεται έρευνα σχετικά με την πηγή της μόλυνσης.

Μαζική επιδημία σαλμονέλας έλαβε χώρα στη Νορβηγία, με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) να αναφέρει ότι συνολικά 31 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από το βακτήριο Salmonella Agona, ενώ 13 χρειάστηκαν νοσηλεία.

- Advertisement -

Όλοι οι ασθενείς που διαγνώστηκαν με λοίμωξη φέτος τον Νοέμβριο, είναι ηλικίας 1 έως 84 ετών και 18 από αυτούς είναι γυναίκες, ενώ ζουν και διαμένουν σε συνολικά 8 περιοχές της Νορβηγίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας (Όσλο).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Food Safety News, η έρευνα για την εύρεση της πηγής βρίσκεται σε εξέλιξη από το FHI, σε συνεργασία με τους τοπικούς αξιωματούχους, τη Νορβηγική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Mattilsynet) και το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο.

Γίνονται συνεντεύξεις σχετικά με το τι έχουν φάει οι ασθενείς και με ποιες πιθανώς μολυσμένες πηγές έχουν έρθει σε επαφή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δειγματοληψία τροφίμων και άλλες εργασίες ανίχνευσης.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του FHI, η Salmonella Agona είναι ένας σπάνιος τύπος σαλμονέλας στη Νορβηγία και την Ευρώπη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχετικά υψηλός, δεν υπάρχει ένδειξη πως ο συγκεκριμένος τύπος προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα από τους υπόλοιπους.

Η Salmonella Agona έχει ανιχνευθεί στο παρελθόν στη Νορβηγία, αλλά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Τα κρούσματα σαλμονέλας στη χώρα είναι σπάνια συγκριτικά με άλλες χώρες και συχνά συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό ή εισαγόμενα τρόφιμα, γεγονός που υποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ασφάλειας τροφίμων της χώρας. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα