Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σπάνιος τύπος σαλμονέλας προκαλεί 31 ασθένειες στη Νορβηγία

ΑρχικήΝέαΣπάνιος τύπος σαλμονέλας προκαλεί 31 ασθένειες στη Νορβηγία
spot_img

Η Salmonella Agona είναι ένας σπάνιος τύπος σαλμονέλας στη Νορβηγία και την Ευρώπη. Προς το παρόν γίνεται έρευνα σχετικά με την πηγή της μόλυνσης.

Μαζική επιδημία σαλμονέλας έλαβε χώρα στη Νορβηγία, με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) να αναφέρει ότι συνολικά 31 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από το βακτήριο Salmonella Agona, ενώ 13 χρειάστηκαν νοσηλεία.

Όλοι οι ασθενείς που διαγνώστηκαν με λοίμωξη φέτος τον Νοέμβριο, είναι ηλικίας 1 έως 84 ετών και 18 από αυτούς είναι γυναίκες, ενώ ζουν και διαμένουν σε συνολικά 8 περιοχές της Νορβηγίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας (Όσλο).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Food Safety News, η έρευνα για την εύρεση της πηγής βρίσκεται σε εξέλιξη από το FHI, σε συνεργασία με τους τοπικούς αξιωματούχους, τη Νορβηγική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Mattilsynet) και το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο.

Γίνονται συνεντεύξεις σχετικά με το τι έχουν φάει οι ασθενείς και με ποιες πιθανώς μολυσμένες πηγές έχουν έρθει σε επαφή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δειγματοληψία τροφίμων και άλλες εργασίες ανίχνευσης.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του FHI, η Salmonella Agona είναι ένας σπάνιος τύπος σαλμονέλας στη Νορβηγία και την Ευρώπη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχετικά υψηλός, δεν υπάρχει ένδειξη πως ο συγκεκριμένος τύπος προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα από τους υπόλοιπους.

Η Salmonella Agona έχει ανιχνευθεί στο παρελθόν στη Νορβηγία, αλλά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Τα κρούσματα σαλμονέλας στη χώρα είναι σπάνια συγκριτικά με άλλες χώρες και συχνά συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό ή εισαγόμενα τρόφιμα, γεγονός που υποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ασφάλειας τροφίμων της χώρας. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο