ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣυνελήφθη φοιτήτρια για τη δηλητηρίαση γεύματος σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας

Συνελήφθη φοιτήτρια για τη δηλητηρίαση γεύματος σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας

2 λεπτά ανάγνωσης

Επτά μήνες μετά τη δηλητηρίαση περισσότερων από επτά ατόμων σε γερμανικό πανεπιστήμιο, οι αρχές συνέλαβαν μια φοιτήτρια που τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για μια 32χρονη με ψυχιατρικά προβλήματα, η οποία σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της αστυνομίας και της εισαγγελίας του Ντάρμσταντ «Υπάρχει η υποψία ότι η κατηγορούμενη… δεν ευθύνεται για τις πράξεις της λόγω ψυχικής ασθένειας».

- Advertisement -

Μετά από μεγάλη έρευνα των αρχών και ανακρίσεις σε πάνω από 1000 άτομα, η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ύποπτη βρισκόταν στο κτίριο την ημέρα του συμβάντος ενώ βρέθηκαν και τα αποτυπώματά της στο σημείο. Επιπλέον αισθάνθηκε “διωκόμενη” από τα θύματα τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στο προσωπικό του Πανεπιστημίου. Μάλιστα τα ονόματά τους βρέθηκαν σε σημειώσεις της φοιτήτριας.

Η κατηγορούμενη κατάγεται από το Μάιντς, κρατείται σε ψυχιατρικό ίδρυμα και σπουδάζει Επιστήμη Υλικών στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο στο Darmstadt στη δυτική Γερμανία από το 2017.

- Advertisement -

Τα θύματα παρουσίασαν έντονη αδιαθεσία στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο TU Darmstadt στην πανεπιστημιούπολη Lichtwiese και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα μέθης και μπλε αποχρωματισμό των άκρων, ενώ η υγεία ενός 30χρονου φοιτητή ήταν κρίσιμη.

Η εξέταση δειγμάτων αίματος και ούρων που ελήφθησαν από τα θύματα έδειξε επιβλαβείς ουσίες σε έξι περιπτώσεις που πιθανότατα προέρχονται από μολυσμένα τρόφιμα. Μεταξύ 20 και 23 Αυγούστου πολλά χαρτοκιβώτια γάλακτος και δοχεία νερού, που υπήρχαν σε αποθήκες και εστιατόρια της Πανεπιστημιούπολης, αναμίχθηκαν με μια βλαβερή ουσία που είχε έντονη «πικάντικη» μυρωδιά.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας