ΑρχικήΝέαΔηλητήριο σε γεύμα! Απόπειρα ομαδικής ανθρωποκτονίας στη Γερμανία

Δηλητήριο σε γεύμα! Απόπειρα ομαδικής ανθρωποκτονίας στη Γερμανία

cibum team

Η αστυνομία στο κεντρικό γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, ξεκίνησε έρευνα για πιθανή υπόθεση απόπειρας δολοφονίας την Τρίτη, αφού επτά άτομα ήπιαν δηλητήριο στο Πολυτεχνείο Ντάρμσταντ.

Επτά άτομα παρουσίασαν έντονη αδιαθεσία, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο TU Darmstadt στην πανεπιστημιούπολη Lichtwiese. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα μέθης και μπλε αποχρωματισμό των άκρων, ενώ η υγεία ενός 30χρονου φοιτητή ήταν κρίσιμη.

- Advertisement -

Το πανεπιστήμιο ανέφερε αργότερα ότι και οι επτά εργαζόμενοι και τα μέλη του προσωπικού που επλήγησαν αισθάνονταν καλύτερα και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η εισαγγελία στο Ντάρμσταντ ηγείται της έρευνας και ξεκίνησε έρευνα για υπόθεση «απόπειρας ανθρωποκτονίας».

- Advertisement -

Η αστυνομία ζήτησε να γίνουν χημικές αναλύσεις σε όλους όσοι, έφαγαν ή ήπιαν την Δευτέρα στο εστιατόριο και αισθάνθηκαν αδιαθεσία ή είχαν μπλε αποχρωματισμό των άκρων. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν τον χώρο και απέκλεισαν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί επιθεώρησαν και όλα τα άλλα κτίρια στην πανεπιστημιούπολη Lichtwiese ενώ έρευνες έγιναν και στα δωμάτια των φοιτητών προκειμένου να εντοπιστεί η ουσία που προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Δείγματα τροφίμων και νερού ελήφθησαν επίσης για εργαστηριακές δοκιμές.

- Advertisement -

“Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η αστυνομία κάνει τα πάντα για να εντοπίσει τον δράστη το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε η αστυνομία της Έσσης.

Τελικά οι αρχές εντόπισαν ουσίες, στον τόπο του εγκλήματος, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τα συμπτώματα των ασθενών, αλλά δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τι είδους δηλητήριο είναι.

Η αστυνομία πιστεύει ότι μεταξύ 20 και 23 Αυγούστου πολλά χαρτοκιβώτια γάλακτος και δοχεία νερού, που υπήρχαν σε αποθήκες και εστιατόρια της Πανεπιστημιούπολης, αναμίχθηκαν με μια βλαβερή ουσία που είχε έντονη «πικάντικη» μυρωδιά.

Στον ιστότοπο του πανεπιστημίου αναρτήθηκε σύσταση στην οποία αναφέρεται ότι αν και  δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, καλό θα είναι φοιτητές και προσωπικό να καταναλώνουν μόνο τρόφιμα που έχουν μαζί τους και τα οποία βρίσκονται υπό παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική