Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το USDA προσπαθεί να εισαγάγει την ασφάλεια τροφίμων στα σχολικά γεύματα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο USDA προσπαθεί να εισαγάγει την ασφάλεια τροφίμων στα σχολικά γεύματα
spot_img

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ παρακινεί τους γονείς να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την ασφάλεια των τροφίμων, ώστε να διατηρήσουν τα σχολικά γεύματα ασφαλή.

«Κάθε μέρα, οι γονείς επικεντρώνονται στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους και αυτή η εστίαση περιλαμβάνει τον τρόπο προετοιμασίας και συσκευασίας των γευμάτων», δήλωσε η Sandra Eskin, Αναπληρώτρια Υφυπουργός για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). «Επειδή τα παιδιά διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για σοβαρές τροφιμογενείς ασθένειες, η ασφάλεια των τροφίμων πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας κατά την προετοιμασία γευμάτων για σχολικές και εκπαιδευτικές εκδρομές».

Λάβετε υπόψη τα εξής για τη λίστα αγορών σας:

  • Καθαρίστε και απολυμάνετε επιφάνειες και σκεύη: Καθαρίστε την περιοχή προετοιμασίας πριν ξεκινήσετε το σχολικό γεύμα. Μια πρόσφατη μελέτη του USDA έδειξε ότι η διασταυρούμενη μόλυνση ήταν διαδεδομένη στην κουζίνα κατά την προετοιμασία των τροφίμων. Επομένως, φροντίστε να πλένετε τις σανίδες κοπής, τα πιάτα, τα σκεύη και τους πάγκους σας με σαπούνι και μετά την προετοιμασία κάθε τροφίμου και πριν προχωρήσετε στο επόμενο στοιχείο.
  • Διαφορετικές χρωματιστές σανίδες κοπής: Διαχωρίστε το κρέας και τα πουλερικά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα (όπως φρούτα, λαχανικά, τυριά κ.λπ.) για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη επιμόλυνση κατά την προετοιμασία του φαγητού σας.
  • Θερμόμετρα τροφίμων για προετοιμασία τροφίμων: Εάν μαγειρεύετε ένα κατεψυγμένο είδος για το μεσημεριανό γεύμα του παιδιού σας, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να ελέγξετε εάν ένα γεύμα έχει φτάσει σε ασφαλή θερμοκρασία για να σκοτώσει τυχόν επιβλαβή βακτήρια. Προσοχή: ορισμένα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν είναι πλήρως μαγειρεμένα ή δεν είναι έτοιμα για κατανάλωση, αλλά έχουν σκούρο πανάρισμα, σημάδια σχάρας ή άλλα σημάδια που υποδηλώνουν ότι είναι μαγειρεμένα. Βεβαιωθείτε ότι μαγειρεύονται σε ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία.
  • Μονωμένα κουτιά μεσημεριανού γεύματος και πακέτα γέλης: Τα ευπαθή τρόφιμα μπορεί να μην είναι ασφαλή για κατανάλωση μέχρι το μεσημεριανό γεύμα εάν συσκευαστούν σε μια απλή, χάρτινη σακούλα. Κρατήστε το γεύμα σας δροσερό αποθηκεύοντάς το σε ειδική, μονωμένη σακούλα. Τοποθετήστε μια κατεψυγμένη συσκευασία gel, σε συνδυασμό με ένα κουτί κατεψυγμένου χυμού ή ένα μπουκάλι νερό για να διατηρήσετε τα τρόφιμα κρύα.
  • Μονωμένα δοχεία: Εάν στο μενού υπάρχουν ζεστά υγρά όπως σούπα, χρησιμοποιήστε ένα μονωμένο δοχείο για να διατηρήσετε τα αντικείμενα ζεστά.
  • Βοηθοί πλυσίματος χεριών: Τα μαντηλάκια χεριών και τα απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ 60% είναι ιδανικά για τα παιδιά να καθαρίζουν τα χέρια τους πριν φάνε όταν δεν υπάρχει νερό και σαπούνι.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα