Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ύποπτος για δηλητηρίαση Ιταλικός κατεψυγμένος τόνος

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΎποπτος για δηλητηρίαση Ιταλικός κατεψυγμένος τόνος
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από τις Ιταλικές Αρχές.

Οι Αρχές της Ιταλίας ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF, για κατεψυγμένο τόνο, που θεωρήθηκε ύποπτος για δηλητηρίαση από ισταμίνη. Το προϊόν διανέμεται επίσης σε Σλοβακία και Ισπανία και ο κίνδυνος από το RASFF χαρακτηρίζεται σοβαρός.

Όπως αναφέρει η ειδοποίηση μετά την κατανάλωση εμφανίστηκε στον ασθενή  το σύνδρομο Scombroid – Ερύθημα, κεφαλαλγία και εντερικά συμπτώματα.

Η δηλητηρίαση Scombroid επίσης γνωστή ως δηλητηρίαση ψαριών με ισταμίνη, είναι μια αλλεργικού τύπου αντίδραση που εμφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες από την κατανάλωση ψαριών μολυσμένων με υψηλά επίπεδα ισταμίνης. Όταν ορισμένοι τύποι ψαριών δεν ψύχονται σωστά, τα βακτήρια στα ψάρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν, να διασπάσουν τη σάρκα του ψαριού και να παράγουν υψηλές ποσότητες ισταμίνης. Οι πιο κοινές πηγές ασθένειας είναι τα ψάρια πτερυγίων όπως ο τόνος, το σκουμπρί, το κεχριμπαρένιο και η παλαμίδα. Τα μολυσμένα με ισταμίνη ψάρια έχουν συχνά μεταλλική, αιχμηρή ή πιπεράτη γεύση, μυρίζουν άσχημα ή έχουν αλλοιωμένη όψη. Ωστόσο, ορισμένα μολυσμένα ψάρια μπορεί να έχουν κανονική εμφάνιση, μυρωδιά και γεύση.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι εξάνθημα, διάρροια, κοκκίνισμα ή έξαψη του προσώπου και μερικές φορές του λαιμού, των χεριών και του άνω μέρους του σώματος, εφίδρωση, πονοκέφαλος και έμετος. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί αίσθημα καύσου ή πρήξιμο του στόματος, δυσκολία στην κατάποση, πόνος στο στομάχι και αίσθημα παλμών της καρδιάς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο