Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ύποπτος για δηλητηρίαση Ιταλικός κατεψυγμένος τόνος

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΎποπτος για δηλητηρίαση Ιταλικός κατεψυγμένος τόνος
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από τις Ιταλικές Αρχές.

Οι Αρχές της Ιταλίας ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF, για κατεψυγμένο τόνο, που θεωρήθηκε ύποπτος για δηλητηρίαση από ισταμίνη. Το προϊόν διανέμεται επίσης σε Σλοβακία και Ισπανία και ο κίνδυνος από το RASFF χαρακτηρίζεται σοβαρός.

Όπως αναφέρει η ειδοποίηση μετά την κατανάλωση εμφανίστηκε στον ασθενή  το σύνδρομο Scombroid – Ερύθημα, κεφαλαλγία και εντερικά συμπτώματα.

Η δηλητηρίαση Scombroid επίσης γνωστή ως δηλητηρίαση ψαριών με ισταμίνη, είναι μια αλλεργικού τύπου αντίδραση που εμφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες από την κατανάλωση ψαριών μολυσμένων με υψηλά επίπεδα ισταμίνης. Όταν ορισμένοι τύποι ψαριών δεν ψύχονται σωστά, τα βακτήρια στα ψάρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν, να διασπάσουν τη σάρκα του ψαριού και να παράγουν υψηλές ποσότητες ισταμίνης. Οι πιο κοινές πηγές ασθένειας είναι τα ψάρια πτερυγίων όπως ο τόνος, το σκουμπρί, το κεχριμπαρένιο και η παλαμίδα. Τα μολυσμένα με ισταμίνη ψάρια έχουν συχνά μεταλλική, αιχμηρή ή πιπεράτη γεύση, μυρίζουν άσχημα ή έχουν αλλοιωμένη όψη. Ωστόσο, ορισμένα μολυσμένα ψάρια μπορεί να έχουν κανονική εμφάνιση, μυρωδιά και γεύση.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι εξάνθημα, διάρροια, κοκκίνισμα ή έξαψη του προσώπου και μερικές φορές του λαιμού, των χεριών και του άνω μέρους του σώματος, εφίδρωση, πονοκέφαλος και έμετος. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί αίσθημα καύσου ή πρήξιμο του στόματος, δυσκολία στην κατάποση, πόνος στο στομάχι και αίσθημα παλμών της καρδιάς.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα