Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αστείες συνταγές για Πρωταπριλιάτικες φάρσες!

ΑρχικήΟικιακάΑστείες συνταγές για Πρωταπριλιάτικες φάρσες!
spot_img

Ποιος είπε ότι το φαγητό δεν μπορεί να είναι καλή ιδέα για Πρωταπριλιάτικη φάρσα;

Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα της πλάκας και της φάρσας. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Πρωταπριλιά είναι συνδεδεμένη με το να κάνουμε τους ανθρώπους να πέφτουν θύματα ενός καλού αστείου, το οποίο θα χαραχτεί για πάντα στις μνήμες μας.

Αν ψάχνετε λοιπόν μερικές έξυπνες ιδέες, έχουμε μερικές προτάσεις για εσάς που δεν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κάτι άλλο πέρα από φαγητό. Ας γιορτάσουμε, λοιπόν και αυτή την Πρωταπριλιά με έξυπνες συνταγές από τον ιστότοπο Taste of Home που θα προκαλέσουν πολύ γέλιο!

Τούρτα με…κιμά!

Υλικά

1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας βρώμη γρήγορα

2 κουταλιές της σούπας γάλα χωρίς λιπαρά

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (90% άπαχο)

Για από πάνω:

2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

3 κουταλιές της σούπας γάλα χωρίς λιπαρά

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, χωρισμένα

Πορτοκαλί και πράσινα διακοσμητικά ζαχαροπλαστικής

1/4 φλιτζανιού ψίχα ψωμιού, φρυγανισμένο

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το καρότο, τη βρώμη, το γάλα, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τρίψτε με το χέρι το βόειο κρέας πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε καλά. Δώστε του σχήμα σαν δύο μεγάλα χοντρά μπιφτέκια.

Ψήστε τα μπιφτέκια, σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 160° και οι χυμοί να αναβλύζουν από αυτά. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βράστε τις πατάτες. Αφήστε τες να πάρουν μια βράση, έπειτα μειώστε τη θερμότητα, σκεπάστε τες με το καπάκι και βράστε τες για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τες και πιέστε τες μέσα από σουρωτήρι με λεπτό σύρμα σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε τες με το γάλα, το αλάτι και το λευκό πιπέρι.

Τοποθετήστε ένα μπιφτέκι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Από πάνω απλώστε 3/4 φλιτζανιού πουρέ πατάτας. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο μπιφτέκι. Απλώστε τον υπόλοιπο πουρέ πατάτας πάνω και στις πλευρές του κέικ. Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε 4 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα με πορτοκάλι και φτιάξτε καρότα από ζαχαρόπαστα χρωματίζοντάς τα και βάλτε τα πάνω από το κέικ. Πιέστε την ψίχα ψωμιού στις πλευρές του κέικ και…έτοιμο!

Σάντουιτς με…”κεφτέδες”

Yλικά:

1/2 φλιτζάνι σοκολατένια τραγανά δημητριακά, χοντροτριμμένα

3 μικρές μεζούρες παγωτό σοκολάτα

1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα χωρίς κουκούτσια ή κοσκινισμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού επικάλυψη παγωτού ζεστού φοντάν

1 καρβέλι κατεψυγμένο κέικ, αποψυγμένο

1/3 φλιτζανιού κρέμα marshmallow

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη καρύδα ζαχαρούχα, φρυγανισμένη

1 κουταλιά της σούπας ανάλατοι ηλίανθοι

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τα δημητριακά σε ένα ρηχό μπολ. Βουτήξτε τις μπάλες παγωτού σε δημητριακά για να τις επικαλύψετε. Σκεπάστε τες και βάλτε τες στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων βάλτε 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα και επικάλυψη παγωτού. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 10-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ζεσταθεί.

Κόψτε το κέικ στη μέση οριζόντια. Τοποθετήστε το κάτω μισό σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ρίξτε το μισό μείγμα μαρμελάδας πάνω από το κέικ και από πάνω μεζούρες παγωτού, το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας, την κρέμα marshmallow και την καρύδα. Αντικαταστήστε το πάνω μέρος του κέικ.

Σε ένα άλλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε την υπόλοιπη μαρμελάδα, βάλτε την πάνω από το κέικ και πασπαλίστε με σπόρους ηλίανθου. Σερβίρετε αμέσως!

Άλλες ιδέες για Πρωταπριλιάτικες πλάκες

Φυσικά, υπάρχουν πάντα και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε – πιο απλά- για να γελάσετε με τους δικούς σας ανθρώπους.

Αλλάξτε τη ζάχαρη με το αλάτι

Κλασσικό και χιλιοδοκιμασμένο, αλλά, όταν βάζεις λευκό αλάτι σε ένα βάζο λευκής ζάχαρης, σπάνια καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά, μέχρι φυσικά να δοκιμάσει (ας πούμε)  κάποιος τον αλμυρό καφέ του! 

Κατεψυγμένο γάλα

Γάλα που δεν χύνεται; Δεν είναι παγωμένο (γιατί αυτό θα ήταν πολύ προφανές), αλλά είναι  γάλα που σταθεροποιείται με ζελατίνη σε σκόνη . Απλώς ανακατέψτε τη ζελατίνη με νερό και αφήστε για πέντε λεπτά ενώ ζεσταίνετε ένα ποτήρι γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη ζελατίνη με το γάλα και βάλτε το στο ψυγείο για δύο ώρες. Μετά περιμένετε να δείτε τις αντιδράσεις. Εναλλακτικά χρωματίστε το γάλα με μπλε, κόκκινη η κίτρινη βαφή για τρόφιμα… και όταν αδειάσετε το γάλα στο ποτήρι κάντε τον αδιάφορο!!!

Γεμίστε τα μπισκότα oreo με…οδοντόπαστα

Αφήσαμε το πιο «κακό» αστείο για το τέλος. Χρειάζεται χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσετε την κρέμα και να αλλάξετε με οδοντόπαστα. Σατανικό;

Δείτε κι άλλες ιδέες εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο