Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως συνδέεται η διατροφή με την καλή διάθεση – Η άποψη των καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΠως συνδέεται η διατροφή με την καλή διάθεση - Η άποψη των καταναλωτών
spot_img

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τη σχέση της διατροφής με την ψυχική υγεία;

Πολλά είναι αυτά που γράφονται για την σωματική υγεία και τη διατροφή που θα μας κρατήσει σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά είναι δυσανάλογα λίγα αυτά που αναφέρουν τη σχέση της διατροφής με την ψυχική υγεία.

Κι όμως, η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική. Πώς μπορεί κανείς να αποδώσει στη δουλειά, τις σχέσεις του, την οικογένεια και τους φίλους του ή σε οτιδήποτε αν δεν είναι σε ψυχική κατάσταση να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που ο ψυχισμός του επιτάσσει;

Το IFT, το οποίο ασχολείται και ερευνά θέματα διατροφής, συνέταξε μια μικρή έκθεση που περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με το πώς οι καταναλωτές συνδέουν το φαγητό με την καλή ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με το IFT, το 92% των καταναλωτών θεωρεί εξίσου σημαντική την καλή ψυχική υγεία με την σωματική για να αισθάνονται ευεξία. Αλλά είναι εντυπωσιακό πως το 87% θα ήθελε να αγοράσει προϊόντα διατροφής που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ψυχική υγεία.

Μάλιστα, το 47% βλέπει άμεσα στην καθημερινότητά του τη συσχέτιση μιας καλής πέψης με την καλή διάθεση που μπορεί να αισθάνεται, ενώ το 46% θεωρεί το υγιές πεπτικό σύστημα ένα αποτελεσματικό μέσο μείωσης του στρες.

Ποια τρόφιμα μειώνουν το άγχος και βελτιώνουν την ψυχική υγεία; Mέχρι στιγμής, τα πιο αποτελεσματικά έχουν αποδειχτεί τα προϊόντα CBD και οι μύκητες/μανιτάρια “χαίτη του λιονταριού” και τσάγκα, με προϊόντα που τα περιέχουν να έχουν αποδειχθεί πως συμβάλλουν στην ψυχική ευρωστία κατά 1.249%, 249% και 150% αντίστοιχα.

Αλλά εκτός από τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε, πρέπει επίσης να αποφεύγουμε προκειμένου να αποφύγουμε κακές διακυμάνσεις της ψυχικής μας υγείας, όπως κατάθλιψη. Μια ανασκόπηση 21 μελετών σε 10 χώρες έδειξε πως το δυτικό- ανθυγιεινό πρότυπο διατροφής, με πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες, έχει συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, σε αντίθεση με πιο υγιεινά πρότυπα, όπως η Μεσογειακή διατροφή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα