Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι απόλυτες προβλέψεις ΖΩΔΙΩΝ για τους food experts…

ΑρχικήΝέαΟι απόλυτες προβλέψεις ΖΩΔΙΩΝ για τους food experts...
spot_img

cibum team

Μπήκαμε στον Αύγουστο με απίστευτο καύσωνα. Η συντακτική ομάδα του cibum.gr συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε με καλοκαιρινή διάθεση να δημοσιεύσει τις απόρρητες  Αυγουστιάτικες προβλέψεις ΖΩΔΙΩΝ για τους Food Experts που έπεσαν στα χέρια της.    

ΚΡΙΟΣ
Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ξεκινά για σένα με χαρούμενη διάθεση, κέφι και πολύ όρεξη για δημιουργία. Είναι ευκαιρία να ολοκληρώσεις την εσωτερική διακρίβωση των θερμομέτρων με την χρήση του πρότυπου θερμομέτρου που διαθέτεις. Να ντύνεσαι ευπρεπώς κάθε μέρα στην δουλειά τον Αύγουστο. Κάποια αιφνιδιαστική επιθεώρηση από τα Lidl θα σε αναστατώσει ευχάριστα και το ΣΔΑΤ σου θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Καλού κακού τις μέρες αυτές κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και στείλε βιογραφικά παντού.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Θέματα που αφορούν το τμήμα ποιότητας και τα μέλη της ομάδας HACCP έρχονται στο προσκήνιο. Οι εξελίξεις προμηνύονται θετικές αφού εγκρίθηκε το κονδύλιο για αγορά νέου θερμοζυγού για το εργαστήριο και κασετίνας με πρότυπα βάρη.  Πληροφορίες που θα λάβεις από το συνεργαζόμενο εξωτερικό εργαστήριο, για την επέκταση του χρόνου ζωής του προϊόντος που σε ενδιαφέρει, θα σε χαροποιήσουν πολύ! Τα λαντζάκια χεριών στην παραγωγή ακόμα δεν έχουν ζεστό νερό.
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι έλεγχοι αποτελεσματικότητας των καθαρισμών θα είναι στα χειρότερά τους αυτή την εβδομάδα και διαρκώς θα βρίσκεσαι ανάμεσα σε μη κανονικά δείγματα. Αν έχεις CIP διπλο τριπλο έλεγξέ το. Μπορείς να εκμεταλλευτείς την συγκυρία και να προχωρήσεις στην αλλαγή των καθαριστικών που κυνηγάς μήνες τώρα. Ευχάριστα θα είναι τα πράγματα και σε ό,τι τα αφορά την καμπάνια μέτρησης ικανοποίησης πελατών που ‘’τρέχεις’’ από τον Μάρτιο, αφού τα ‘’πολύ ικανοποιημένος’’ θα πέφτουν βροχή τον Αύγουστο. Το σχέδιο μυοκτονίας θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αρχές Αυγούστου, θα υπάρξει κάποια πολύ καλή εξέλιξη στα οικονομικά σου. Και δεν μιλάμε για τα 50 ευρώ που θα βρεις στην τσάντα θαλάσσης που έχεις να χρησιμοποιήσεις από πέρυσι. Μιλάμε για άμεσα κάποια σημαντική αλλαγή στο εισόδημά σου, θα μπορέσεις να θέσεις φέτος τον Αύγουστο τις βάσεις για κάποια μελλοντική βελτίωση μέσα από συζητήσεις με την διοίκηση. Οι κινήσεις και οι συζητήσεις που θα κάνεις, θα φέρουν οπωσδήποτε πολύ καλά αποτελέσματα το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους. Το καταγραφικό θερμοκρασιών των ψυγείων θα βγει εκτός λειτουργίας, γύρνα στην χειρόγραφη καταγραφή από 9 Αυγούστου.
 
ΛΕΩΝ
Πιστοποιείται η εταιρία και μπορείς τις μέρες αυτές να διαπραγματευτείς με αξιώσεις με τους επιθεωρητές GFSI (BRC, IFS και FSSC22000), ζητήματα που αφορούν Μη Συμμορφώσεις του ΣΔΑΤ, σκηνοθετώντας μια λιποθυμία στο closing meeting. Επίσης θα έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις στην διοίκηση τις εκπαιδευτικές ανάγκες της επιχείρησης και να βρείτε από κοινού λύσεις για την αναδιοργάνωση του προγράμματος εκπαίδευσης του 2021 για τους μήνες που μένουν. Θυμήσου πως ουσιαστικά δεν έχεις κάνει καμία εκπαίδευση στο προσωπικό από τον Γενάρη του 2011. Άλλαξε λάμπες στις εντομοπαγίδες πριν φύγεις για άδεια.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πολλά συμβαίνουν στη ζωή σου και άλλες τόσες σκέψεις βομβαρδίζουν το μυαλό σου, αλλά ό,τι και να τρέχει μένει σχεδόν από κρυφό από τον διευθυντή σου. Η αναβάθμιση του ISO22000:2005 στην έκδοση του 2018 μπορεί να περιμένει να γυρίσεις από την άδειά σου. Τον Σεπτέμβρη θα γίνουν όλα μπαμ μπαμ από μόνα τους. Πάρε το χρόνο σου. Το δίλημμα βουνό ή θάλασσα θα λυθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Μην αφήσεις τις συνεχής διακοπές ρεύματος στο εργοστάσιο, που θα οδηγήσουν στην ανάκληση τις άδειας σου το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, να ρίξουν την ψυχολογία σου. Τα αποδυτήρια προσωπικού θέλουν μάζεμα.
 
ΖΥΓΟΣ
Αυτή την περίοδο, είσαι πιο κοντά από ποτέ στο κλείδωμα της νέας συνταγής ή της νέας παραγωγικής διαδικασίας που παιδεύεσαι μήνες τώρα. Να σώζεις και να κρατάς back up στα ηλεκτρονικά σου αρχεία. Μη ξεχνάς πως ο υπολογιστής σου είναι ερείπιο. Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου σου επιφυλάσσει μία ιδιαίτερα ευκαιρία για εκπαίδευση προσωπικού που θα προκύψει μέσα από την ενασχόλησή σου με τον προγραμματισμό της συντήρησης του εξοπλισμού. Τα food graded λιπαντικά δεν τρώγονται και η προληπτική συντήρηση γίνεται πάντα προληπτικά.  
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έχει φτάσει πιθανότατα η στιγμή να αξιολογήσεις το πρόγραμμα ενίσχυσης της Εταιρικής Κουλτούρας Ασφάλειας Τροφίμων εν όψη της επιθεώρησης που έχεις τον Οκτώβριο. Εμπλούτισέ το, ήταν παρατήρηση από την επιθεώρηση του 2019 και του 2020. Πρόσεξε όμως οι ποιητικές βραδιές, το gratify στην εξωτερική πλευρά της αποθήκης και η προβολή του Μπακαλόγατου με τον Χατζηχρήστο, που σκέφτεσαι, δεν μετράνε! Υπόθεση νοθείας που σε απασχολεί θα αποδειχθεί βιομηχανικό σφάλμα. 
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Σε απασχολεί ιδιαίτερα αυτό το διάστημα ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του μεταπτυχιακού, αλλά και γενικότερα με την απόκτηση γνώσης. Πιθανότατα έχεις ήδη ψάξει και βρει πως μπορείς να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να καλλιεργήσεις τις δεξιότητες και τα ταλέντα σου. Το ‘’Τι τα θες αυτά, στην πιάτσα μετράει μόνο η εμπειρία’’ που σου είπε ο διευθυντής σου, όταν του είπες πως πρέπει να λείπεις 2 μέρες τον μήνα, θα σε βάλουν σε σκέψεις. Η αξιολόγηση προμηθευτών θέλει δουλίτσα ακόμη.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Οι μέρες αυτές είναι κατάλληλες για να ασχοληθείς με την διαχείριση των αλλεργιογόνων. Τώρα που θα κοινοποιηθεί πρόστιμο και θα υποχρεωθεί σε ανάκληση προϊόντων η εταιρία, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Το ότι δεν αρκεί να γράφεις στην ετικέτα ‘’μπορεί να περιέχει …’’ που θα πεις για 76η φορά θα σκάσει σαν βόμβα στο τμήμα Marketing. Να επιμείνεις μέχρι τέλους πως η αλβουμίνη προέρχεται από το αυγό, η μουστάρδα βγαίνει από σινάπι και η λακτόζη βρίσκεται στο γάλα. Τα οχήματα μεταφοράς τροφίμων εξακολουθούν να χρειάζονται βεβαίωση καταλληλότητας από τις αρχές.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το δέκατο έκτο παράπονο πελάτη την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου για ξένο σώμα θα σε κινητοποιήσει. Η διοίκηση θα καταλάβει πως το XRAY πρέπει να επισκευαστεί επιτέλους και δεν ισχύει η θεωρία του κυρ Τάσου πως αυτοκαλιμπράρεται το μηχάνημα όταν βγει από την πρίζα. Θα αναλάβεις να μιλήσεις με την κατασκευάστρια ΑΜΕΣΑ. Προσοχή δεν ξέρουν αγγλικά. Αν ακούσεις πρώτα το ‘’τον Σεπτέμβριο είναι τα νησιά μας στα καλύτερά τους’’ και μετά ακούσεις για το ‘’μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου’’, η αυγουστιάτικη άδεια σου θα κινδυνεύσει. Δείξε ψυχραιμία. Ο περιβάλλον χώρος και κυρίως ο χώρος με τους κάδους σκουπιδιών θέλει καθάρισμα.
 
ΙΧΘΥΕΣ
Το τοπίο στην εργασιακή σου καθημερινότητα φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο αυτή την εβδομάδα. Θα πας διακοπές και θα δουλεύεις 12άωρα με θέα θάλασσα. Καταφέρνεις να κρατάς τις ισορροπίες με την οικογένειά σου και αποφεύγεις τις κακοτοπιές με μαεστρία, λέγοντας πως ήρθες την τελευταία μέρα στην δουλειά με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 και πρέπει να μείνεις σε καραντίνα στο δωμάτιο 14 μέρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είσαι πιο παραγωγικός/ή και πιο συγκεντρωμένος/η στη δουλειά, κάτι το οποίο δεν θα περάσει απαρατήρητο, και σύντομα θα έχεις εξελίξεις. Αρνήσου να κάνεις rapid test και PCR. Υποσχέσου PS5 και iPhone στα παιδιά. Μάθε πότε και που πάει διακοπές ο δικηγόρος σου. Να παραγγείλεις γάντια μιας χρήσης για την συσκευασία πριν φύγεις δεν θα φτάσουν.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα